Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Πάνω από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί – Πόσοι γιατροί συμμετέχουν και πόσοι απαιτούνται

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό, αποκτώντας -σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας- δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις και θα συμπληρώνει τον προσωπικό τους ηλεκτρονικό φάκελο. Ωστόσο, οι 3.209 γενικοί γιατροί και παθολόγοι που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο σύστημα, δεν επαρκούν.

Ανοίγει αύριο, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό. «Πλέον όλοι οι πολίτες με τον Προσωπικό Γιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον Ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε σχετική ανακοίνωση.

Στη χώρα μας υπάρχουν διαθέσιμοι 3.209 προσωπικοί ιατροί (παθολόγοι και γενικοί γιατροί) και η συμμετοχή στον θεσμό έχει ξεπεράσει τους 1.000 ιδιώτες. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί και το υπουργείο Υγείας έχει έτοιμο plan B’ για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Έτσι δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν και οι γιατροί των ειδικών νοσημάτων, ως «προσωπικοί γιατροί», οι οποίοι θα αναλάβουν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Ξεκινά η εγγραφή των πολιτών στην Αττική

Παράλληλα από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2022 συνεχίζονται κανονικά.

Οι εγγραφές των γιατρών, μετά από πολλά αιτήματα των φορέων τους, ανοίγουν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.
Πως εγγράφονται οι πολίτες στον προσωπικό γιατρό

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό, όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσω του Προσωπικού Γιατρού να προωθηθεί η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα υγείας και οι πολίτες να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους.

6 σχόλια:

 1. Παραμύθια της Χαλιμάς 2,1 αν υπάρχουν που είναι αμφίβολο είναι κάτω από τα 20% του πληθυσμού και είναι θεωρητικά μόνο γραμμένοι! Οι γιατροί που συμμετέχουν είναι όσοι ήταν ΟΙ λιγότερους από 1000 επιπλέον! Έτη φωτός από την πραγματική κάλυψη του πληθυσμού ακόμη και η θεωρητική κάλυψη.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπηκα κι εγω να γραφτω και μου βγαζει οτι στην περιοχη μου δεν υπαρχουν προσωπικοι γιατροι διαθεσιμοι !Κι αυτο συμβαινει ,απ ο,τι ακουω σε πολλες περιοχες .Οι κλοουν του υπυγ το εχουν μαθει ? Παντως δεν ειναι αργα να παει σπιτι του ο κομισαριος και να σωσει τη υποληψή του .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παραμύθια , πλήρης αποτυχία παντού!Παραιτηθείτε γαλάζιοι καρεκλοκενταυροι και αφήστε τα όλα στον αυτόματο πιλότο! Θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλύτερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ........Οι εγγραφές των γιατρών, μετά από πολλά αιτήματα των φορέων τους, ανοίγουν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως...... βρε τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δέρνονται οι φορείς των ιατρών για να ανοίξει η πλατφόρμα.....αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παταγωδης αποτυχία παντου

  ΑπάντησηΔιαγραφή