Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Πιερρακάκης: Ο ιατρικός φάκελος θα αναβαθμίσει νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα

Συντάκτης: Virus

Η ψηφιοποίηση του ιατρικού κεφαλαίου προχωρά με την εφαρμογή my Health, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Συστήματα θα αναβαθμίσουν τόσο τις νοσοκομειακές δομές όσο και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σχετικά με το ψηφιακό ιατρικό φάσκελο των πολιτών ο υπουργό σε ομιλία του στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υποστήριξε πως «με την εφαρμογή my Health έχουμε ένα πρόπλασμα με τον φάκελο του κάθε ασθενούς – πολίτη και εκεί θα εντάσσουμε εξετάσεις που θα γίνονται σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα σε αυτά που διαθέτουν ψηφιακά συστήματα και μπορούν να μας δώσουν δεδομένα». Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης εξυπηρετείται ο σκοπός απόκτησης συστημάτων αναβάθμισης των νοσοκομείων, σύμφωνα με τον υπουργό. Επίσης ο ιατρικός φάκελος στην ψηφιακή του μορφή θα ευνοήσει και την Πρωτοβάθμια υγεία σε αυτό το οπότε θα διασφαλιστεί η «πρόσβαση στο 100% του ιστορικού των ασθενών πολιτών».

Αναφορικά με την πιστοποίηση των ΑΜΕΑ μέσω ΚΕΠΑ ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα πύή για τις αιτήσεις αναπηρίας. Από εκεί «κάποιος μπορεί να κάνει την αίτηση του με έναν πιο προβλέψιμο τρόπο» σχολίασε ο υπουργός. Για το εγχείρημα συνεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας. «Ουσιαστικά η κάρτα αναπηρίας θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να λαμβάνει όλα τα προνόμια που μπορεί να έχει η μπορεί να προκύψουν και θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος τρόπος εξυπηρέτησης μέσω της συγκεκριμένης κάρτας» διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης.

4 σχόλια:

  1. Ποιός θα τον γράφει δεν μας είπατε ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελές μπίζνες με τον Πάτση έτσι υπουργέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εκσυγχρονισμός θέλει και μάσα να ναι καλά ο Πατσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o iatros θα ασχολειται με την διαγνωση και θεραπεια του πολιτη η θα κανει τον γραφεα ιατρο. παντωσ και τα δυο δεν γινονται απο το ιδιο ατομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή