Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Πλεύρης: Τα «μαζεύει» για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Συντάκτης: Virus

Τους επιδημιολογικούς δείκτες αναμένει το Υπουργείο Υγείας για να αποφασίσει ενδεχόμενη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υπουργό. Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης επαναλαμβάνοντας την άποψη του ότι δεν θα έπρεπε να γυρίσουν στις θέσεις τους.

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναξιολόγηση ανά τακτά διαστήματα των επιδημιολογικών δεδομένων επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας για την άρση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 1003. Η επανεξέταση του ζητήματος θα προχωρήσει εντός του τρέχοντος μηνός, όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους ή όχι. Ο ίδιος επανέλαβε την προσωπική του θέση ότι άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Συνεπώς, νωρίτερα από τα τέλη του χρόνου, όπως είχε προγραμματισθεί, θα κριθεί η πιθανή επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις εργασίας τους. Αρχές του μήνα ο υπουργός είχε τοποθετηθεί σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την πανδημία και θα αξιολογηθούν τα στοιχεία του Οκτωβρίου για να έχουμε μία ασφαλή εικόνα. Έως τότε ο κ. Πλεύρης διαμήνυε ότι μόνο κατόπιν εμβολιασμού θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Η νομοθετική παρέμβαση προέβλεπε την αναστολή εργασίας έως το τέλος του έτους. Κατά τον κ. Πλεύρη η υποχρέωση που προκύπτει από το γεγονός ότι υπηρετούν το ΕΣΥ και παρέχουν ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου