Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Ανοίγουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία – Τι είπε η Γκάγκα

Αν και τα αγκάθια είναι πολλά ξεκινούν σε πιλοτική φάση τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

HR

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν σε πιλοτική εφαρμογή τα απογευματινά χειρουργεία γνωστοποίησε η η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα αλλά καλυμμένα από το ΕΣΥ.

Παράλληλα δήλωσε η πρωινή λίστα ελέγχεται κανονικά και τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζονται.

Στόχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά παράλληλα να παραμείνει ισχυρό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Ανέφερε επίσης ότι σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Υγείας και τις αλλαγές στις δομές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν τα περίπου 700 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Θα συνεχιστούν τα οικονομικά κίνητρα σε ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ»

Η κ. Γκάγκα δεσμεύθηκε τέλος πως θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως οι αναισθησιολόγοι, ενώ θα δοθούν επίσης στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου