Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται «λίφτινγκ» στα νοσοκομεία και Κέντρα υγείας – Υπεγράφη η συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται «λίφτινγκ» στα νοσοκομεία και Κέντρα υγείας – Υπεγράφη η συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ

Ριζικό λίφτινγκ στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
HR

Ανακαινίζονται μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια τα νοσοκομεία και Κέντρα υγείας της χώρας μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΤΑΙΠΕΔ.

Αναλυτικότερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υπέγραψαν σήμερα με τον εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα παρουσία των γενικών γραμματέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο οι διοικητές των 7 ΥΠΕ υπέγραψαν τις σχετικές συμφωνίες με το ΤΑΙΠΕΔ για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και την αναβάθμιση όλων των ΤΕΠ της χώρας ύψους περίπου 700 εκ. ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε: “Από το Ταμείο Ανάκαμψης θα προέλθουν περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ και είναι χρήματα τα οποία άμεσα θα δείξουν αποτέλεσμα στην αναβάθμιση όλων των δομών υγείας, οπότε και ο πολίτης από την πλευρά του θα μπορεί να βλέπει ανακαινισμένα νοσοκομεία, και ανακαινισμένα κέντρα υγείας. Και συνέχισε:

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει την πλήρη τεχνογνωσία προκειμένου να μπορέσει να οδηγήσει εις πέρας τους διαγωνισμούς, οι οποίοι απαιτούνται. Είναι το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης που ολοκληρώνεται το 2025, άρα άμεσα μέσα στην επόμενη τριετία, θα μπορούμε να δούμε τις παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα, την παρεχόμενη υπηρεσία ποιότητας υγείας στους πολίτες”.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε: “Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την αναβάθμιση των νοσοκομείων. Για τα νοσοκομεία έχουμε 317 εκατομμύρια ευρώ για αλλαγές στη δομή και για τον εξοπλισμό τους και αυτό βοηθά πολύ, γιατί πολλά από τα νοσοκομεία μας είναι παλιά. Επίσης, όλα λίγο πολύ θέλουν συντήρηση σε θαλάμους, ιατρεία, τουαλέτες.

Θα ξεκινήσουμε από τα ΤΕΠ, που είναι το τμήμα που πονάει τους περισσότερους Έλληνες πολίτες στη πιο κρίσιμη ώρα, όταν χρειάζονται άμεση και σωστή εξυπηρέτηση. Αλλάζοντας λοιπόν τη δομή των ΤΕΠ θα έχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας και πολύ πιο ικανοποιημένους ανθρώπους, τόσο τους ασθενείς που προσέρχονται στα τμήματα όσο και το προσωπικό. Με το Ταμείο Ανάκαμψης, τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν στα επόμενα 2-3 χρόνια“.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε: “Είναι μια ημερομηνία ορόσημο, καθότι θεσμοθετούμε τις σχέσεις μεταξύ μας για ένα μεγάλο εθνικό σκοπό. Πρέπει να τονίσουμε ότι είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει από την Πολιτεία στην Ελληνική Επικράτεια και στο ελληνικό σύστημα Υγείας μετά την ίδρυση του ΕΣΥ. Συνεπώς είναι ζωτικό να πετύχουμε το σκοπό αυτό, καθότι οι υποδομές άντεξαν όντως στην πανδημία, αλλά είναι κοινώς αναγνωρισμένο ότι πρέπει να αναβαθμιστούν.

Έχουμε ένα εργαλείο χρηματοδοτικό το οποίο λέγεται Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο χρηματοδοτεί και τη, τα οποία θα μελετήσουμε. Θα ήθελα ακόμη να τονίσω ότι έχουμε και το διττό ρόλο σε αυτή τη σχέση, να διασφαλίσουμε ότι τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης θα οδηγήσουν σε ποιοτικές υπηρεσίες και αυτό είναι και το ζητούμενο, όπως είπε και η αναπληρώτρια, ούτως ώστε στο τέλος αυτής της πορείας, που είναι 31/12/2025, οι υποδομές να είναι πολύ πιο μπροστά από το σημείο που τις έχουμε παραλάβει”.

4 σχόλια:

 1. Ω ρε .....μασες για τους κουμπάρους.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό και χρήσιμο το κτηριακό αλλά χωρίς ανθρώπινο δυναμικό με ιατρούς οι ασθενείς θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται στοιβαγμένοι στα ΤΕΠ ,να περιμένουν μήνες για να χειρουργηθουν,να μη βρίσκουν κρεββάτι στη ΜΕΘ ,να ακυρώνονται χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολογων,να αυξάνονται οι ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα ένας νοσηλευτής να είναι υπεύθυνος για περισσότερους ασθενείς από ότι του αναλογούν.Αλλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους εκάστοτε υπεύθυνους -ανευθυνους κυβερνουντες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το τελευταιο πλιατσιλο απο την ανικανοτερη κυβερνηση της αντιπολιτευσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγνωμη αλλα δεν ενδιαφερει κανεναν και πολυ περισσοτερο τον κομισαριο της συμφορας ,το αν υπαρχουν ή οχι επαρκεις αριθμητικα ιατροι ή νοσηλευτες .Το μονο που τους νοιαζει ειναι να δειχνει ομορφο το κτιριο και τιποτε αλλο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή