Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΕΚΑΒ: Με 10 νέα ασθενοφόρα ενισχύεται ο στόλος

ΕΚΑΒ: Με 10 νέα ασθενοφόρα ενισχύεται ο στόλος

Οι πόροι για τα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ προήλθαν από δωρεές Ελλήνων στον ειδικό λογαριασμό Covid-19

HR

Παραδόθηκαν σήμερα 10 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που ήρθαν να προστεθούν στα 7 που ήδη παραδόθηκαν εντός του 2023. Οι πόροι για τα 17 αυτά ασθενοφόρα προήλθαν από δωρεές Ελλήνων συμπολιτών μας στον ειδικό λογαριασμό Covid-19.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νικόλαου Παπαευσταθίου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσαν ότι:

– Οι δαπάνες για την Υγεία έχουν αυξηθεί κατά 46,5%, σε σχέση με το 2019.

– Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει επιπλέον χρηματοδότηση 481 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

– Προχωρεί η σύσταση Ειδικής Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ειδικότερα, σκοπός της Επιτροπής είναι αφενός η καταγραφή των αναγκών χρηματοδότησης των υποδομών υγείας και αφετέρου η μέριμνα για ορθή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τις χιλιάδες συμπολιτών μας, που εν μέσω του κύματος της πανδημίας τότε, θέλησαν να δώσουν λίγα χρήματα για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Χιλιάδες άνθρωποι θα διασωθούν από αυτά τα 17 ασθενοφόρα χάρη στη συνδρομή των διασωστών και όλων των μελών του ΕΚΑΒ, το οποίο θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω. Είναι ένα δείγμα του πώς η κοινωνική αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση μπορεί να κάνει τις ανθρώπινες κοινωνίες και την Ελλάδα μας καλύτερη.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Με την παράδοση σήμερα 10 ασθενοφόρων από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο ΕΚΑΒ ολοκληρώνεται η παράδοση 17 συνολικά ασθενοφόρων. Τα χρήματα, να σημειώσουμε ότι προέρχονται από εθελοντικές προσφορές Ελλήνων πολιτών, που έγιναν σε έναν ειδικό λογαριασμό, ο οποίος είχε ανοίξει όταν δοκιμαζόταν η κοινωνία από την κρίση του κορονοϊού. Και συνέχισε:

Θέλω να σημειώσω ότι τα τελευταία 4 χρόνια οι δαπάνες για την υγεία έχουν αυξηθεί κατά 46,5% από τον προϋπολογισμό. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι το σύστημα υγείας δεν έχει προβλήματα. Το αντίθετο. Τα έχει υπογραμμίσει πρώτος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό έχουμε δεσμευτεί σε περισσότερες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και σε περαιτέρω στήριξη της υγείας. Μόνο για το 2024, ο προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον χρηματοδότηση 481 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου