Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Σύσκεψη στου Μαξίμου για τιμές, αμοιβές προσωπικού και χώρους νοσηλείας

Οι λεπτομέρειες για τα απογευματινά χειρουργεία θα καθοριστούν το απόγευμα σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Ευρεία σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για τα απογευματινά χειρουργεία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Yγείας θα μεταβεί στο Mέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα απογευματινά χειρουργεία με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα θέσει αναλυτικά όλα τα ζητήματα για τις επεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να βρεθεί ο τρόπος που θα αμείβονται οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στο στην απογευματινή λειτουργία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ αναμένεται να προσδιοριστούν και οι χώροι όπου θα νοσηλεύονται οι ασθενείς.

Αμοιβές και πληρωμές με αλγόριθμο

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει έτοιμο έναν αλγόριθμο ο οποίος θα προσδιορίζει τις πληρωμές των ασθενών οι οποίοι θα επιλεγούν να χειρουργούνται τα απόγευμα με ιδιωτικές δαπάνες, ενώ αντιστοίχος μαθηματικός τύπος θα χρησιμοποιηθεί και για τις αμοιβές του προσωπικού που θα συμμετέχει στις επεμβάσεις.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τάσσεται υπέρ του ποσοστού 70% ΕΟΠΥΥ και 30% ο ασθενής, όπως άλλωστε το είχε προσδιορίσει και ο πρώην υπουργός Θάνος Πλεύρης.

Οι αμοιβές των γιατρών αναμένεται να κινηθούν από 500 έως 1000 ευρώ όπως περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr.

Πιλοτική έναρξη σε Ευαγγελισμό – Αλεξανδρούπολη

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει επαφές με τις διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοι μπορούν να διαθέσουν άμεσα τους χώρους για να γίνονται επεμβάσεις το απόγευμα και να νοσηλεύονται οι ασθενείς.

Γι αυτό η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων αναμένεται να γίνει στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στο Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης, ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν κι άλλα νοσοκομεία.

Οι πρώτες επεμβάσεις πάντως θα είναι χειρουργεία που δεν θα απαιτούν πολυήμερη νοσηλεία ώστε να «τεσταριστεί» το νέο σύστημα.

3 σχόλια:

  1. Οι νεκροθάφτες του ΕΣΥ.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν ελεγχομενες πληροφοριες οτι θα αξιοποιηθουν ολα τα υπαρχοντα ραντζα και κρεβατια εκστρατειας ,οπως και ολοι οι υπογειοι χωροι και η ταρατσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το όνειρο της ΝΔ να διαλύσει το ΕΣΥ από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε έγινε πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή