Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Διοικητές νοσοκομείων: Βγαίνει η προκήρυξη τις επόμενες ημέρες

Διοικητές νοσοκομείων: Βγαίνει η προκήρυξη τις επόμενες ημέρες

Προς δημοσιοποίηση η προκήρυξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων τις επόμενες ημέρες

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων ώστε άμεσα τις επόμενες ημέρες να βγει στον «αέρα» από το υπουργείο Υγείας και να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τα νέα στελέχη του ΕΣΥ.

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τους Διοικητές ΥΠΕ καθώς όσοι επιλεγούν για τις Υγειονομικές Περιφέρειες θα συμμετέχουν και στις επιτροπές αξιολόγησης που θα δημιουργηθούν για να εξετασθούν οι υποψήφιοι για τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρέδωσε εδώ και λίγες ημέρες στο ΑΣΕΠ την προκήρυξη που συνέταξαν οι υπηρεσίες του υπουργείου με όλες τις λεπτομέρειες και τα δικαιολογητικά, που βασίζονται στο πρόσφατο νόμο Κεραμέως.

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με δεδομένη και τη γραφειοκρατία που απαιτείται πάντα στο δημόσιο.

Η τελική επιλογή πάντως των νέων στελεχών του ΕΣΥ θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ακόμη, λόγω και του δυσκίνητου γραφειοκρατικού μηχανισμού του δημοσίου.

Αποχωρήσεις πριν τον διαγωνισμό

Μέχρι τότε θα παραμένουν με παρατάσεις οι υπάρχοντες Διοικητές ώστε να μη μείνουν ακέφαλα τα νοσοκομεία.

Ήδη πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, πολλά στελέχη που σήμερα είναι στις Διοικήσεις, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το σύστημα καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Είτε δεν επαρκεί ο χρόνος εμπειρίας τους σε θέση διοίκησης μονάδων υγείας, είτε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τους δεν σχετίζονται με τη θέση που έχει προκηρυχθεί, όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως.

Νέοι Διοικητές Νοσοκομείων και αλλαγές

Στο μεταξύ όμως και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να κάνει αλλαγές στα νοσοκομεία αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων διοικητών.

Το σχέδιο για τις αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη βδομάδα από τον νέο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσει όλο το σχέδιο της για τις αλλαγές στο δημόσιο σύστημα υγείας, τις βελτίωσης που θα γίνουν, τις τροποποιήσεις στις εφημερίες, αλλά πιθανότατα να δημοσιοποιηθεί και το πλάνο της κυβέρνησης για τις συνδιοικήσεις και τις συγχωνεύσεις.

Το νέο σχέδιο πάντως που θα στηριχθεί στον νέο Υγειονομικό Χάρτη, θα κληθούν να εφαρμόσουν οι νέοι διοικητές νοσοκομείων που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ένας διαγωνισμός ο οποίος θα έχει και τεστ δεξιοτήτων και είναι άγνωστο ποιος θα κατορθώσει να περάσει στο επόμενο βήμα. Η τελική επιλογή πάντως των προσώπων θα γίνει από τον υπουργό Υγείας όπως προβλέπεται από τον νόμο.

2 σχόλια:

  1. τεστ δεξιοτητων ενδεικτικες ερωτησεις : 2+2 ισον ποσο? τα παιδια του ζεβεδαιου ποιον ειχανε πατερα ? ο ισθμος της κορινθου που βρισκεται? ποιος ειναι ο πρωθυπουργος της χωρας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως με τους διοικητες αυτους καλυτερα να μεινουν ακεφαλα τα νοσοκο μεια .Μηπως θα πρεπει να καταργηθει και ο απαραδεκτος αυτος θεσμος και να διοικουνται τα νοσοκομεια απο επιτροπες χωρις κυβερνητικη συμετοχη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή