Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Έως 5 ευρώ το εμβόλιο κορονοϊού σε ιατρεία και φαρμακεία – Δεν θα επιστραφούν πρόστιμα στους ανεμβολίαστους

Άδωνις Γεωργιάδης: Έως 5 ευρώ το εμβόλιο κορονοϊού σε ιατρεία και φαρμακεία – Δεν θα επιστραφούν πρόστιμα στους ανεμβολίαστους

Τι είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και την διαγραφή προστίμων

HR

Το κόστος για εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σε ιατρείο ή φαρμακείο θα φτάνει έως και τα πέντε ευρώ δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς έναντι του κορονοϊού, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «η αρχική σκέψη είναι ότι θα διατηρηθούν όλα τα κανάλια εμβολιασμού σε όλες τις δημόσιες δομές δωρεάν, όπως το κάνει σήμερα ο καθένας και όποιος το κάνει σε ιατρείο ή φαρμακείο να μπορεί ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός να ζητά ένα ποσό, το ανώτερο πέντε ευρώ», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πώς πλέον πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού, όπως κάνουμε το εμβόλιο για την γρίπη. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο εμβολιασμού Covid και να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, μία φορά μέσα στο δωδεκάμηνο».

Σημείωσε ακόμη ότι «στους 1000 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο διάστημα, μόνο οι δύο είχαν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το φετινό εμβόλιο, το οποίο πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όχι» στην επιστροφή προστίμων σε μη εμβολιασμένους

Ερωτηθείς για την διαγραφή προστίμων από πολίτες άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν έναντι του κορονοϊού και την αδικία της μη επιστροφής των προστίμων σε όσους πολίτες τα έχουν ήδη πληρώσει, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστραφεί το πρόστιμο σε κανέναν συνεπή πολίτη, λέγοντας ότι «στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διαγραφούν τα φοιτητικά δάνεια. Όσοι έχουν πληρώσει τα φοιτητικά δάνεια θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω; Πρόστιμα βάζουν όλα τα κράτη. Τα πρόστιμα δεν μπήκαν για εισοδηματικούς λόγους, αλλά ως πίεση για να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί».

Δεν είναι όλα μαύρα στο ΕΣΥ

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «δεν είναι όλα «μαύρα» στο ΕΣΥ, που έχει και πολλά καλά και πολλά κακά να δείξει.

«Το Κράτος θα έχει την πραγματική εικόνα που υπάρχει σε όλο το ΕΣΥ. Θα μπορούμε να βλέπουμε αν η κατάσταση πηγαίνει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας, ενώ σε έναν βαθμό θα μπορέσουμε να ελέγξουμε και την διαφθορά».

1 σχόλιο: