Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Γεωργιάδης: Έρχονται μέτρα για τους γιατρούς, που “γράφουν” πολλά φάρμακα

Συντάκτης:
Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Επιτέλους, έπειτα από μία σχεδόν δεκαετία, εμφανίζεται υπουργός Υγείας, ο οποίος κάνει λόγο για αυστηρά μέτρα ελέγχου της κατανάλωσης φαρμάκων, που ως γνωστόν κινείται ανεξέλεγκτα με οδυνηρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία (μικροβιακή αντοχή, παρενέργειες φαρμάκων) με ορατό τον κίνδυνο πλέον οι φαρμακοβιομηχανίες να μην μπορούν να εισάγουν νέα φάρμακα στην ελληνική αγορά!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το Σάββατο το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά εξήγγειλε εξονυχιστικούς ελέγχους στη συνταγογράφηση φαρμάκων με αυστηρά πρωτόκολλα και πως ο ΕΟΠΥΥ θα έρθει σε επικοινωνία με τους ιατρούς που “γράφουν” πολλά φάρμακα. Είπε μάλιστα ότι σημειολογικά θα καλέσει ο ίδιος τον πρώτο γιατρό με την παρουσία τηλεοπτικών καμερών.

Εμφανίστηκε αποφασισμένος να περιορίσει την υπερκατανάλωση φαρμάκων, που παρατηρείται στη χώρα. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “το 2013 έφυγα από το υπουργείο και είχαμε 64 εκατ. συνταγές για φάρμακα το χρόνο και σήμερα οι συνταγές ξεπερνούν τα 100 εκατ. ετησίως“. Έριξε την ευθύνη στους προκατόχους του από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσον αφορά την κυβέρνηση την ΝΔ είπε πως δεν μπορούσε να παρέμβει λόγω πανδημίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει δώσει εντολή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει άμεσα την εφαρμογή των συνταγογραφικών πρωτοκόλλων, που πλέον θα έχουν δεσμευτική μορφή. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε ακύρωση μέτρων, που είχε περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. την αναζήτησή τιμών φαρμάκων με βάση τον 9ψήφιο αριθμό, που εκτιμάται ότι λειτούργησε προστατευτικά για μία σειρά από σκευάσματα.

5 σχόλια:

  1. Αυτά πείτε τα στους ανόητους ψηφοφόρους σας και πάρτε την ευθύνη για τις στραβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίστα Πέτσα και λιβανισμα από δημοσιοκαφρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι διαφοροι συλλογοι (μας ??) ,τι λενε για ολα αυτα ? θα ποινικοποιηθει και η συνταγογραφηση? Μετα θα κατηγορειται ο γιατρος οτι δεν εγραψε τα απαραιτητα φαρμακα .Μονη λυση οι λευκες συνταγες ,αντογραφο των οποιων θα κρατα ο γιατρος .Ας πανε μετα να τα βρουν με τον ΕΟΠΥΥ .Εχετε καταντησει το γιατρο λογιστη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι όπως το πάει …τον βλέπω και στη επόμενη εφημερία του ευαγγελισμού να κάνει διαλογή των περιστατικών !!
    Συνάδελφοι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά πιστεύει ο αθρογράφος όρι αυτές οι προθέσεις θα είναι εις βάρος του γιατρού; Ο γιατρός νίπτει τας χείρας του... Αυτό το φάρμακο χρειάζεσαι και το κράτος στο κόβει.... Τα παράπονά σου στο υπουργείο υγείας...! Γνωρίζω δεκάδες γιατρούς και είμαι γιατρός... Προσωπικά, τώρα, δεν βλέπω πουθενά υπερσυνταγογράφηση... παλιά υπήρχε... Τώρα βγαίνει από τη μύγα ξύγκι και πολλά φάρμακα αποσύρονται... Η υπόθεση ότι η ιατρική εξελίσσεται και βγαίνουν συνεχώς νέα φάρμακα, ακριβότερα, τα οποία κά ουν καλό στον ασθενή, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό; Μήπως υπολειπόμαστε σε δαπάνες υγείας; Μήπως το σύστημα στην Ελλάδα ορθώς έγινε ανθρωποκεντρικό και στα αποτυχημένα πλέον συστήματα του εξωτερικού ειναι οικονομοκεντρικό και βασίζεται στο δόγμα κόψ'τα όλα από τους πολλούς και άσε για τους λίγους; Τι άραγε κάνει τον συντάκτη να
    πιστεύει ότι ανήκει στους λίγους; Το θέμα είναι ότι τόσο σοβαρά θέματα τα κρίνουν άνθρωποι σαν τον συντάκτη, που δεν έχουν ιδέα περί θεραπείας...! Γι αυτό η αποτυχία ειναι είναι πιάτο που τρώγεται ξανά και ξανά...! Αλλά ποιος νοιάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή