Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Εργαστηριακό Clawback

Ένας ακόμη χρόνος με μεγάλο εργαστηριακό clawback.

Χρόνια πολλά στους εργαστηριακούς γιατρούς της επικράτειας. Κι’ επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ας ελπίσουμε ότι επιτέλους ο Κος Χρυσοχοΐδης θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και δεν θα το προσπεράσει όπως όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί της τελευταίας δεκαετίας.

Στην τελευταία ημερίδα του ΙΣΑ αναφέρθηκαν από την Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Κα Καρποδίνη θέματα που πρέπει να επιλυθούν για τα οποία υπάρχουν προτάσεις, εδώ και χρόνια, χωρίς να εφαρμόζονται.

1) Η Υπερσυνταγογράφηση για την οποία υπάρχει η εντύπωση ότι είναι προκλητή αλλά και παράνομη.

Η πανελλήνια ένωση ελευθεροεπαγγελματιών ακτινολόγων έχει προτείνει αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση της με την τοποθέτηση ενός PIN στον ΑΜΚΑ, πράγμα που τεχνικά είναι απλό ούτως ώστε να μην συνταγογραφείται συνταγή ή εξετάσεις χωρίς την συγκατάθεση του εξεταζομένου.

Η άποψη μας είναι ότι η πτώση του Clawback θα είναι σημαντική.

2)Η με κάθε τρόπο άμβλυνση των περιορισμών για τα πληθυσμιακά κριτήρια που δίνει την ευκαιρία να δημιουργούνται όλο και περισσότερα διαγνωστικά κέντρα με αποτέλεσμα αύξηση της ζήτησης.

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές στην επιχειρηματικότητα στον χώρο της υγείας. Πουθενά δεν υπάρχει η επιχειρηματική ασυδοσία, που επικρατεί στην χώρα μας.

3)Η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης 556/23-4-2019 που ορίζει μέγιστο αριθμό εξετάσεων μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών μηνιαίως. Σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και με κλειστό προϋπολογισμό το plafond με όλα τα αρνητικά του στοιχεία είναι απαραίτητο και η μόνη προσφερόμενη λύση.

Ήδη έχουμε φτάσει ένα εκατοστό πριν από το γκρεμό και ουσιαστικά μέτρα για το clawback δεν παίρνει κανένας ενώ τα εργαλεία και οι νόμοι υπάρχουν. Ο Κος Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι το ταμείο ανάκαμψης θα πάει στο ΕΣΥ και δεν προβλέπεται τίποτε για την ενίσχυση του προϋπολογισμού της πρωτοβάθμιας. Τουλάχιστον ας γίνουν αυτά τα τόσο απλά που όμως είναι σίγουρο ότι θα προσφέρουν μια ανακούφιση στους βάναυσα δοκιμαζόμενους οικονομικά εργαστηριακούς ιατρούς.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Πρόεδρος

Θ. Γεωργακόπουλος

Γ.Γ

Τριανταφύλλου Δημήτριος

5 σχόλια:

  1. Αντε παλι τα ιδια ,αν δεν σας αρεσει φυγετε ειναι απλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εσυ με την μανούλα σου που θα κάνετε εξετάσεις ;;
    Και λέω με μανούλα …γιατί με σύντροφο δεν σε κόβω όταν κάθεσαι και γράφεις αυτά τα σχόλια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Σοβιετικη Ενωση δεν υπαρχει πια συντροφε ,δε στο ειπανε ?

      Διαγραφή
  3. Αδελφουλες το βλεπω οτι σας πονανε αυτες οι προτασεις Ολες μαζι για τεκνοθεσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλος μιλαει επωνυμα κιαλλοι γραφουν αρλουμπες ανωνυμα Οι γνωστοι αγνωστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή