Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Με τιμοκατάλογο τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ – Πόσα θα πληρώνουν οι ασθενείς

Με τιμοκατάλογο τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ – Πόσα θα πληρώνουν οι ασθενείς

Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ
HR

Ξεκινούν το επόμενο διάστημα τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στο ΕΣΥ με χρήματα που θα καταβάλλουν οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας τους ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε ότι, «σήμερα τα χειρουργεία είναι μέχρι τις 15:00, κάτι που έχει δημιουργήσει μία λίστα, εκτός κι αν κριθεί επείγον και χειρουργηθεί κάποιος επειγόντως».

Εν συνεχεία, τόνισε στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, πως «αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύσει στο ακέραιο, ωστόσο, αν θέλει κάποιος όμως, θα πάει να χειρουργηθεί το απόγευμα επί πληρωμή.

Πάντως για να μπορεί μία κλινική να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τα πρωινά της χειρουργεία.

Με τιμοκατάλογο τα απογευματινά χειρουργεία

Όπως προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης η χρέωση θα προβλέπεται μέσα από την υπουργική απόφαση. Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το 30%».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία και βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας των υπουργικών αποφάσεων που θα καθορίζουν τις αμοιβές των γιατρών αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων που θα συμμετέχουν στις επεμβάσεις.

Οι ίδιες υπουργικές αποφάσεις θα προσδιορίζουν και το ποσοστό των χρημάτων που θα καταλήγει και στα ταμεία των νοσοκομείων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές έχει «κλειδώσει» και ο τρόπος που θα αμείβονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό, αλλά και τα χρήματα που θα πληρώνουν οι ασθενείς.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι οι αμοιβές των γιατρών θα ξεκινούν από τα 500 ευρώ και μπορεί να φτάνουν και τα 1.000 ευρώ.

4 σχόλια:

  1. Για claw back στο 50 % προβλέπω τις αμειβές των χειρουργών !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίζουν τα κόκκαλα του Γιώργου Γεννηματά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι δεν θα το κανει τουλαχιστον στην αρχη ,διοτι το νεο συστημα δεν θα προχωρησει.Αληθεια ,ο περιβοητος προσωπικος γιατρος τι γινεται ? πολυ γελιο κι εκει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από κάτω οι γαλάζιοι κυρ Παντελήδες χαίρονται που θα ......έχουν επιλέξει γη......σανός pass.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή