Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

ΕΟΠΥΥ: Παραπλανητικά SMS παραπέμπουν σε πλαστή ιστοσελίδα – Τι να κάνουν οι ασφαλισμένοι

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για πλαστή ιστοσελίδα, η οποία μέσω SMS ζητά προσωπικά οικονομικά στοιχεία από τους ασφαλισμένους.

Την προσοχή των ασφαλισμένων εφιστά ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του για παραπλανητικά μηνύματα με SMS που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο των ασφαλισμένων με λογότυπο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο Οργανισμός τονίζει πως η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/

H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στoιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:


Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της πλαστής ιστοσελίδας.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Οργανισμού εφιστούν την προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ

“Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ”, σημειώνουν οι αρμόδιοι.

ΠΡΟΣΟΧΗ ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ, καταλήγει ο Οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου