Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Εξέταση με μετρητά, φάρμακα με κάρτα




Ακόμη και τα Depon των 70 λεπτών ψωνίζουν με κάρτα από τα φαρμακεία καθώς μετά τα Capital controls το πλαστικό χρήμα έχει μπει και στον χώρο των υγειονομικών παροχών.

Ακόμη και τα Depon των 70 λεπτών ψωνίζουν με κάρτα από τα φαρμακεία καθώς μετά τα Capital controls το πλαστικό χρήμα έχει μπει και στον χώρο των υγειονομικών παροχών. 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πιο διαδεδομένες είναι οι πληρωμές με κάρτες σε φαρμακεία και ιδιωτικές κλινικές, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται μεταξύ 20% και 40% ενώ στον αντίποδα είναι τα ιδιωτικά ιατρεία πολλά εκ των οποίων δεν έχουν καν προμηθευθεί Pos. 

Την κάρτα χρησιμοποιούν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας για μικρά ποσά ενώ όσον αφορά τα μεγάλα κυρίως σε κλινικές, δεν υπάρχει διάκριση ηλικίας. 

Λιγότεροι πρόθυμοι να προμηθευθούν μηχανήματα Pos είναι οι γιατροί. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο το 40% των ιδιωτών γιατρών έχει προμηθευθεί POS, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρότερο. 

7 σχόλια:

  1. Δεν ξέραμε αληθινά ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί ειδικοτήτων με μόνο έσοδο τον ΕΟΠΥΥ θα βάλουμε και ΡΟS (να πληρώνουμε ενοικίαση μηχανήματος και συντήρησης σε τράπεζες ) επειδή ο νομοθέτης είναι με αδιάγνωστη εγκεφαλική βλάβη.Αφήνω ασχολίαστη την ιατρική τιμή των 10 ευρώ που χαρακτηρίζει την αναξιοπρέπεια της άσκησης της ιατρικής στη χώρα. Αναρωτιέμαι σκέφτεται κανείς τι κάνει όταν γράφει μπαρούφες χωρίς πραγματική κριτική σκέψη.
    Κύριοι συνδικαλιστές με τόσους ιατρικούς συλλόγους έχετε άραγε δώσει ,με στοιχεία οικονομοτεχνικά ,στα μέλη σας πόσο πρέπει να κοστίζει το ελάχιστο η επίσκεψη ώστε ο γιατρός ,που ξεκινά την καριέρα του στα 35 ,να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του ιατρείου του και να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα? Βαρέθηκα να ακούω απαίδευτους συναδέλφους να λένε άλλος 5 ευρώ άλλος 10 ευρώ όταν το ελάχιστο κόστος ανά ασθενή σε ιδιωτικό ιατρείο ανέρχεται σε 4-5 ευρώ , χωρίς κάποιος να υπολογίσει το κόστος απόσβεσης των σπουδών. Δώστε μια κατεύθυνση στον κόσμο με επίσημο υπολογισμό τιμής ελάχιστης επίσκεψης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας σταματήσουν,πρώτα απ όλα, οι συμβεβλημένοι γιατροί να ζητούν τα μαύρα 5ευρα και 10ευρα χρησιμοποιώντας σαν κράχτη ασθενών τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ...και προάγωντας χρόνια τώρα τον αθέμιτο ανταγωνισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ηξερα οτι επρεπε να βαλω συνεργατη την τραπεζα στο ιατρειο μου. Δεν φτανει που με κυνηγουν απο παντου, που προκαταβαλλω το φορο του επομενου ετους, που πληρωνω ΤΣΑΥ, εισφορα αλληλεγγυης και φορο 660 ευρω για να εχω το δικαιωμα του ιατρειου μου, περιμενοντας ενα ΕΟΠΥΥ να με πληρωσει με καθυστερηση μηνων, τωρα θα πρεπει να σωσω και τα λαμογια τις τραπεζες που καταφεραν να φαληρησουν με τα δανεια τους και τα golden boys, ολοκληρη ελληνικη κοινωνια. Θα πρεπει και εγω να μπορω να αποφασιζω για τον μικροκοσμο μου. Αποψη μου ειναι πως οποιος γιατρος δεν θελει POS να μπορει να το γραφει στην πορτα του και αντε γεια....ας πανε αλλου. Εγω τις αποδειξεις μου τις κοβω οπως και να εχει, μιας και ηλεκτρονικα φαινονται ποιοι επισκεφθηκαν το ιατρειο μου. Ολα τα αλλα ειναι αριστερες μπαρουφες που υπακουουν στο γενικοτερο συνθημα της εποχης "αφου ψοφησε η αγελαδα μας ας ψοφησει και του διπλανου". Οσο για τους ιατρικους συλλογους που ανεφερε ο προηγουμενος συναδελφος το μονο που ξερουν ειναι ετησιως να μας απομυζουν χωρις πραγματικα καμια αλλη χρησιμοτητα πλην της οικονομικης αφαιμαξης των ιατρων, παλαιων και καινουριων και ειδικα σε τετοιους χαλεπους καιρους.

    Ενας εκνευρισμενος παθολογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην εποχή που ζούμε θα πρέπει να κάνουμε δυστυχώς απολογισμό και υπολογισμό της κατάντιας του ιατρικού επαγγέλματος. Παλιά πρίν από 50-55 χρόνια ,γιατροί γινόντουσαν λίγοι και κατα το πλείστον από ευκατάστατες οικογένειες, καθ όσον, για τις σπουδές και για την επαγγελματική αποκατάσταση χρειαζόντουσαν χρόνια και χρόνια. Ο γιατρός με ειδικότητα άρχιζε να βγάζει δικά του χρήματα στα 35. Μετά με την δωρεάν παιδεία και με το μάθε παιδί μου γράμματα ,πολλά παιδιά θέλησαν να γίνουν γιατροί,είτε με τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ελλάδα, είτε με την πλαγία οδό του εξωτερικού.Ετσι πληθωρίστηκε το επάγγελμα, έπεσε ο μέσος όρος στην ποιότητα και στην επιστημονική επάρκεια, αλλά κυρίως άρχισαν και άνθισαν οι διάφοροι τρόποι γρήγορου πλουτισμού.Εκμετάλλευση του ασθενούς,προκλητή ζήτηση υπηρεσιών, κατασκευή ασθενών,κομπίνες με τις φαρμακευτικές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς η δαπάνη και να μην αντέχουν πλέον τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι σθενείς που πλήρωναν από την τσέπη τους, τώρα... λιγόστεψαν. Ο ΕΟΠΠΥ δεν έχει, το κράτος δεν έχει, αρα...πόσο κάνει η επίσκεψη στο γιατρό;; Οσο κάνουν τα λεμόνια στις 2μμ στη λαϊκή αγορά . Αντε γιά να ξεπουλήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστη η παρατηρηση οτυ συναδελφου στις 10:01 και για να δωσω και το αναλογο επιχειρημα εγω πιστευω ότι σε ενα παθολογο το κοστος ανα ασθενη πλεον (εισφορες-φορολογια-υλικα- ενοικιο) ειναι περι τα 8 εuro και καποιος αλλος μπορει να πει ενα αλλο νουμερο. Αρα μια ζωη κινουμαστε ο καθενας μονος του χωρις ομαδικοτα και οινομοτεχνικες μελετες. Και σε αυτο φταινε οι ιατρικοι συλλογοι. Αλλο παραδειγμα . Γιατι να προσφυγουν τωρα στο Στε. Θα μπορουσαν ηδη να το εχουν κανει και να ασκηθουν ασφαλιστικά μετρα να μην πληρωσει κανενας εισφορες μεχρι να αποφασισει το Στε. Κατι αναλογο δηλ με τους καναλαρχες και το φιασκο των αδειών. Αλλα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θυμαμαι καλα πριν μερικα χρονια(οχι πολλα)η επισημη θεση των συνδικαλιστικων οργανων ηταν οχι στο νεο ταμειο,ακριβως λογω των εξευτελιστικων αμοιβων,ετσι ωστε να πιεσουμε,να διαπραγματευτουμε,και να επιτυχουμε κατι καλυτερο.Εσυ ομως συναδελφε, φυσικα με δεκαδες αλλους, ετρεξες να ασυμβληθεις.Τωρα ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΚΛΑΙΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΝ ΑΠ΄ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΛΑΙΩ

      Διαγραφή