Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ι.Σ.Α. Συμψηφισμός των οφειλών των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τους ιατρούς με τις οφειλές των τελευταίων προς το Δημόσιο.

Οι πολλαπλές παρεμβάσεις του ΙΣΑ αναφορικά με τον συμψηφισμό των οφειλόμενων ιατρικών αμοιβών με οφειλές προς το δημόσιο ευόδωσαν

Ο Ι.Σ.Α. έχοντας πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και παρεμβάσεις με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Οικονομικών και του ΕΟΠΥΥ κατάφερε να επιτύχει την συμφωνία για συμψηφισμό των οφειλών των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τους ιατρούς με τις οφειλές των τελευταίων προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα από τις 18.06.2013 με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 38223 έγγραφό του, ο ΙΣΑ έθεσε την σπουδαιότητα του εν λόγω ζητήματος για τους γιατρούς και αιτήθηκε την επίλυσή του. Για τον λόγο αυτό επακολούθησαν συναντήσεις τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, στις 21.06.2013 και στις 25.06.2013, όσο και με το Υπουργείο Υγείας στις 04.07.2013. Στις 12 Αυγούστου 2013 όπως και στις 21.11.2013, επανήλθαμε με επιστολές μας στο εν λόγω πολύ κρίσιμο ζήτημα, τονίζοντας εκ νέου την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, προκειμένου να τύχει εφαρμογής ο προαναφερθείς συμψηφισμός.






Τελικώς επετεύχθη το αίτημα του ΙΣΑ και τέθηκε σε εφαρμογή η επίλυση του συμψηφισμού. Συγκεκριμένα η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής: Πριν την οριστικοποίηση των παροχών στο ηλεκτρονικό σύστημα (e-dapy), θα πρέπει να καταχωρηθεί και ο κωδικός ταυτότητας οφειλής ή οφειλών (στην περίπτωση που πρόκειται για περισσότερες διαφορετικές οφειλές), όπως αυτές προκύπτουν αναλυτικά από το σύστημα της Γ.Γ.Π.Σ. στο πεδίο της προσωποποιημένης πληροφόρησης και σύμφωνα με το ποσοστό παρακράτησης που θα ορίζεται στην φορολογική ενημερότητα του εκάστοτε παρόχου.

Ως εκ τούτου αναμένουμε και πρακτικά να διαπιστωθεί η εν λόγω διαδικασία, πλην όμως είναι σίγουρο ότι τουλάχιστον χρονικά οι εκκαθαρίσεις και ο συμψηφισμός των χρεών θα διαρκεί πολύ λιγότερο από ότι διαρκούσε με το υπάρχον σύστημα.

Επιπλέον θα επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό και το ζήτημα με τις φορολογικές ενημερότητες, καθώς τώρα πραγματοποιούταν διπλή και τριπλή παρακράτηση ποσών έως ότου να ενημερωθεί το σύστημα.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντα των γιατρών- μελών του, δίνοντας καθημερινές μάχες για αυτούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

4 σχόλια:

  1. XA XA XA "ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΕΦΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ"=ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΑΦΕΛΕΙΣ"(???) ΧΩΡΙΚΟΥΣ......ΤΟΤΕ. ΣΗΜΕΡΑ ......ΠΡΟΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΙΑΤΡΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμούς χαιρετισμούς στην έμμισθη παιδίατρο του ΙΣΑ που οργανώνει το ''φιλανθρωπικό" σας 'εργο,στην έμμισθη δικηγόρο που θα κατέβει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και στη σύζυγο Πατούλη-υποψήφια δημοτική σύμβουλο Πεύκης Αττικής.Η Πεύκη είναι δίπλα στο Μαρούσι-για τους μη γνωρίζοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνωμμη ,γιατι κανενας συλλογος δεν εχει καν αναφερει τα ληξιπροθεσμα χρεη του οπαδ του ετους 2011?αυτα τα ξεχασαμε οτι μας τα χρωστουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε επιτέλους θα αποδοθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που εκκρεμούν από το 2011, που αποτελούσαν και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού της χώρας; http://www.ispatras.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%80-%CE%BF-%CE%BF-%CF%83-%CE%B1-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C/

      Διαγραφή