Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Φαρμακοποιοί & γιατροί ενωμένοι απέναντι στο σ/ν & έτοιμοι να «μαυρίσουν» τον Άδωνι



Η φράση «Αν είναι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, θα το κάνουμε με αξιοπρέπεια ! ! !» την οποία αποτυπώνει ο Πάνος Ζαρογουλίδης Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης την οποία βιώνουν οι φαρμακοποιοί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις ρυθμίσεις που προωθούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Βουλή και με αποκορύφωμα την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Και για τον λόγο αυτό, την Κυριακή το απόγευμα στις 6 έξω από την Βουλή, η συγκέντρωση των εργαζομένων που πλήττονται από το πολυνομοσχέδιο- όπως φαρμακοποιοί, αρτοποιοί, κτηνοτρόφοι, εκδότες, βιβλιοπώλες αλλά και άλλοι πολίτες αναμένεται να είναι μεγάλης έντασης και παλμού, αφού είναι φανερό ότι διακυβεύονται βασικά αγαθά τα οποία μέχρι πρότινος ήταν αδιαπραγμάτευτα.

Αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, απευθύνει «Έκκληση για σύγκλιση γιατρών και φαρμακοποιών σε ένα κοινό μέτωπο «Εθνικής Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας», καθώς όπως σημειώνει, «σήμερα ο ασθενής πολίτης κινδυνεύει, διότι πλέον η Δημόσια Υγεία δέχεται τη μία βομβιστική επίθεση μετά την άλλη».

Δεν είναι όμως μόνο οι θεσμικοί φορείς και οι πολίτες που αντιδρούν σφοδρότατα ενάντια στο νομοσχέδιο «τέρας» όπως το έχουν χαρακτηρίσει, αλλά και οι ίδιοι οι βουλευτές και μάλιστα βουλευτές ακόμη και της Ν. Δημοκρατίας, στοιχείο που πρέπει εύλογα να δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά στην κυβέρνηση.

Το πρώτο μπαμ έγινε χθες, με την εκκωφαντική παραίτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου που αναμφισβήτητα είναι μεγάλο χαστούκι για την κυβέρνηση. Επίσης, δύο μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ. οι κ.κ. Ευθύμιος Θεοχάρης και Δημήτριος Καψοκόλης σε ανοικτή επιστολή τους, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας: «Με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης κατήργησαν (σ.σ. η κυβέρνηση) το 80% των κεκτημένων των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών μας δικαιωμάτων και προσθέτοντας ότι «εάν ψηφιστούν τα μέτρα που περιγράφονται στο “ΜΙΝΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ” μπαίνει οριστικά ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στις κατακτήσεις των τελευταίων 100 ετών…».

Την ίδια ώρα και οι φαρμακοποιοί της Ν. Δημοκρατίας κατέθεσαν την παραίτησή τους προς την Γραμματεία Συνδικαλισμού της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ότι «καταλήξαμε θύματα ενός καλοστημένου σχεδίου από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, καταστρέφετε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και 20.000 εργαζομένων στον χώρο χωρίς δισταγμό !».

Νωρίτερα χθες το πρωί, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή, σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωνε ότι όποιος ψηφίσει το νομοσχέδιο θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα.

Όμως οι φαρμακοποιοί ίσως δεν μοιάζουν με άλλους εργαζόμενους, είναι ένας πολύ πιο ζόρικος κλάδος, όπως συχνά αναφέρουν και οι ίδιοι, και η σκληροπυρηνική τους γραμμή που έχουν χαράξει, ίσως πράγματι αποδειχθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντου «ο πολιτικός τάφος όσων βουλευτών ψηφίσουν τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου».

Και είναι βέβαιο ότι τότε, ο υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης καθόλου δεν θα ειρωνεύεται τον κλάδο, όπως επιχείρησε κατά την ομιλία του στην Βουλή το Σάββατο το απόγευμα. «Ξέρετε γιατί έχουμε τόσα φαρμακεία στην Ελλάδα;» ρώτησε τους βουλευτές για να απαντήσει: «γιατί η δουλειά του φαρμακοποιού ήταν πάρα πολύ επικερδής, γι αυτό στην Ελλάδα έχουμε τα περισσότερα φαρμακεία πάνω στον πλανήτη γη», τόνισε.

Όμως η υψίστη ειρωνεία ήταν εμφανής όταν άρχισε να μιλάει για τα ΜΥΣΥΦΑ και τελικά να εξηγεί πως τα εν λόγω σκευάσματα, θα δοθούν ως δώρο στα Σούπερ Μάρκετ: «Με το πολυνομοσχέδιο, δίνουμε την δυνατότητα σε έναν φαρμακοποιό να έχει περισσότερες από μία άδειες, κάτι που γινόταν και πριν αλλά εμείς το κάνουμε φανερό και νόμιμο» επεσήμανε και πρόσθεσε: «δίπλα από κάθε Σούπερ Μάρκετ υπάρχει ένα φαρμακείο και εμείς αυτό που κάνουμε τώρα, είναι ότι δίνουμε την δυνατότητα στο Σ/Μ να ανοίξει εσωτερική πόρτα στο φαρμακείο αλλά το φαρμακείο θα λειτουργεί με διαφορετική διεύθυνση και θα είναι άλλη επιχείρηση».

Και απευθυνόμενος προς το σώμα των βουλευτών είπε με το γνώριμο ύφος του: «εσείς κάντε υπεράσπιση της κλειστής πόρτας».

Φυσικά το πιο πιθανό είναι ότι σχεδόν όλοι βουλευτές θα σπεύσουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, φοβούμενοι το μπλοκάρισμα της δόσης, ωστόσο οι φαρμακοποιοί επειδή είναι «κακομαθημένοι»- σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του κ. Γεωργιάδη είναι βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές, όχι μόνο θα ...μαυρίσουν τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, αλλά και την όλη την κυβέρνηση.

7 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΝ ΑΔΩΝΗ? ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΜΟ ΗΛΙΘΙΟ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ .ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !
      ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΥΣΤ

      Διαγραφή
  2. Ο ιατρικος συλλογος Αθηνων εχει κανει …γαργαρα ολα οσα εχουν νομοθετηθει σε βαρος των γιατρων τα τελευταια χρονια και τωρα ξεχνα και τα πισωπλατα μαχαιρωματα εκ μερους των φαρμακοποιων την εποχη που ειχαν εγγυημενο κερδος[το εχουν ακομη] ενω οι γιατροι εμφανιζονταν ως τα μαυρα προβατα της ελληνικης κοινωνιας.Ευτυχως δεν εχουν ολοι τοσο …ασθενη μνημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε παμε καθολου καλα.
    Θυμαμαι οταν ξεκινησε η δραστικη ο Λουραντος παρεδωσε στον τοτε φιλο του Αδωνη φωτοτυπιες βιβλιαριων καταγγελοντας οτι οι γιατροι συνεχιζουν να γραφουν με εμπορικη.
    Σημερα ο ισα στηριζει τις απαιτησεις των φαρμακοποιων.
    Αλλα τι να κανουμε με το ΠΑΤΟΥΛΙΣΤΑΝ [κρατος] των ΑΘΗΝΩΝ που μπλεξαμε καλα να παθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι αλλα ο λουραντοσ οταν αποφασιστηκε η ουσια για τα φαρμακα ,τοτε υποστηριζε την τροικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΙΣΑ! !! ΠΟΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή