Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οι γιατροί των διαφορετικών ταχυτήτων στο ΠΕΔΥ



HEALTH VIEW.GR

Γιατροί διαφορετικών ταχυτήτων στο ΠΕΔΥ! Λίγους μήνες μετά τη "γέννηση" του ΠΕΔΥ και όμως το φαινόμενο πρόλαβε και δημιουργήθηκε προκαλώντας συνθήκες ανισότητας στο ιατρικό σώμα. Τον διαφορετικό τρόπο ένταξης των γιατρών στο ΠΕΔΥ και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί επισημαίνει με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας κο Βορίδη η πρόεδρος του ΙΣ Πατρών κα Μαστοράκου.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών επίσης τονίζει τη δυσαρέσκεια των γιατρών διότι οι υποσχέσεις για συνέχιση της συνεργασίας των ιατρών εκτός ΠΕΔΥ με τη δημόσια ΠΦΥ μεταφράστηκε τελικά σε «αργοπορημένη» προσφορά σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ διάρκειας μόλις 6 μηνών και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, παρά τις δεσμεύσεις του πρώην Υπουργού Υγείας. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με την κα Μαστοράκου, είχε ως συνέπεια διάρρηξη της μακροχρόνιας σχέσης ασθενούς – ιατρού κάτι που διαπιστώθηκε και κατά την αργοπορημένη έναρξη της λειτουργίας του ΠΕΔΥ. 

Παράλληλα η κα Μαστοράκου γνωστοποιεί, ότι έχουν δημιουργηθεί έντονες συνθήκες ανισότητας από τον διαφορετικό τρόπο ένταξης των ιατρών στο ΠΕΔΥ, άλλοι με καθεστώς Π.Α.Α. και άλλοι με δικαίωμα διατήρησης ατομικού ιατρείου μετά από προσωρινή θετική εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για παράλληλη διατήρηση ατομικού ιατρείου. Η αργοπορία στην ολοκλήρωση των κρίσεων ένταξης των ιατρών αυτών στο καθεστώς του ΕΣΥ επιδεινώνει ακόμη τις διαφορετικές ταχύτητες που έχουν δημιουργηθεί.

Με το ΠΕΔΥ να παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας,ο ΙΣ Πατρών ζητεί να δοθεί πολιτική λύση από το Υπουργείο Υγείας με κανόνες δικαίου και ισότητας απέναντι στον ιατρικό κόσμο. Το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση της 6η ΥΠΕ τονίζει η κα Μαστοράκου θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε ολοκλήρωση των κρίσεων ένταξης των ιατρών του ΠΕΔΥ στο ΕΣΥ και των προκηρύξεων των επικουρικών ιατρών.

1 σχόλιο:

  1. Εν ονοματι της "ισοτιμης "πρωτοβαθμιας υγειας , εξωθηθηκαν απο τα πολυιατρεια ιατροι που ειχαν προσληφθει μεσω ΑΣΕΠ και παρεμειναν με διαφορα τεχνασματα (ιατροι ΔΕΗ , δικαιωμενοι συνδικαλιστες ) αυτοι που παντοτε βολευονται , διατηρωντας παραλληλα τα ιατρεια τους και συναπτοντας μαλιστα συμβασεις με τον ΕΟΠΥΥ.Αυτη ειναι η νεα πρωτοβαθμια υγεια... Ποιος θα ξεβρωμισει το χωρο ? Ο νεος υπουργος υγειας θελει ? Μπορει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή