Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ σε 16 αγροτικούς γιατρούς απομακρυσμένων περιοχώνΠρωτοχροννιάτικο δώρο επιφύλαξε η κυβέρνηση σε 16 αγροτικούς γιατρούς της χώρας σε 13 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, οι οποίοι θα λάβουν μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ.

Onmed.gr

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς που υπηρετούν σε επιπλέον 13 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία στους νομούς Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Φωκίδας, Άρτας και Ιωαννίνων,υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Πρόκειται για 16 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), στους οποίους θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400 €.

«Με αυτό τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προσπαθεί να ενισχύσει τις δομές υγείας σε άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές όπου δεν παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους γιατρούς να καλύψουν τις κενές θέσεις και να διασφαλίσει το δικαίωμα των κατοίκων σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί, ότι είναι η τρίτη φορά που δίνονται χρήματα σε αγροτικούς γιατρούς, καθώς τον Ιούνιο του 2016 είχε εκδοθεί και πάλι ΚΥΑ, η οποία προέβλεπε την παροχή οικονομικών κινήτρων σε 311 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου οι οποίοι υπηρετούν σε άγονες περιοχές, ενώ τον Μάϊο του 2017, είχε εγκριθεί το κονδύλι των 400 ευρώ, σε γιατρούς οι οποίοι υπηρετούν ή θα διοριστούν σε 78 θέσεις Περιφερειακών Ιατρείων σε άγονες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου