Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Η Μαρία, η πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και ο ΕΟΠΥΥ

"Σε όλη την χώρα υπάρχουν χιλιάδες Μαρίες που βιώνουν τον ίδιο Γολγοθά".

Βολές κατά του συστήματος υγείας εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την ταλαιπωρία της Μαρίας, όπως η ίδια την περιέγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Faceboοk.
Γράφει ο επικεφαλής του Ποταμιού: 

"Αυτή είναι η πρωινή ανάρτηση της Μαρίας. Πριν έντεκα χρόνια η Μαρία διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Από τότε, για να πάρει το φάρμακο που της έχει χορηγηθεί, πρέπει κάθε τρεις εβδομάδες να περιμένει στην ουρά. Σήμερα δεν άντεξε. Και μετά από μισή ώρα στο τσουχτερό κρύο έφυγε. Θα ξαναπροσπαθήσει αύριο πρωί πρωί. Και βέβαια εκτός από την ουρά είναι και η γραφειοκρατία. Πρέπει κάθε φορά να αποδείξει ποια είναι, τι έχει, τι θέλει, τι ασφάλιση έχει, ποιος υπογράφει, ποιος εγκρίνει. Τίποτε ηλεκτρονικά όλο χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά.

Σε όλη την χώρα υπάρχουν χιλιάδες Μαρίες που βιώνουν τον ίδιο Γολγοθά. Και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται μέχρι να γκρεμίσουμε το κομματικό κράτος και να το αντικαταστήσουμε με ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τον πολίτη και, ειδικά στην περίπτωση των σοβαρών ασθενειών, θα μεριμνά για λύσεις και όχι για πρόσθετα εμπόδια.

Χρόνια πολλά Μαρία μου".

Η ανάρτηση της Μαρίας έχει ως εξής: 

"Μετά από χημειοθεραπεία περιμένω ουρά στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα να πάρω τα φάρμακα. Άγνωστο πόσο θα περιμένω στην ουρά και στο κρύο. Τι να ελπίζω για το νέο έτος";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου