Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Νέες συμβάσεις φτωχοποίησης των ιατρών

Επί εδάφους εγχώριου οικονομικού πλεονάσματος πάνω από 5 δις, η συνταγή πληβειοποίησης και εξόντωσης του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού εκτυλίσσεται αμείλικτα. 

cropped-enieoppy.jpgΤο σχέδιο των νέων συμβάσεων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην παρουσία του στο τελευταίο ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προβλέπει αύξηση κατά 60% -100% των επισκέψεων ( για τον ειδικό ή οικογενειακό ιατρό, αντίστοιχα ) και μείωση κατά 25% των αμοιβών, σε ένα διεθνές περιβάλλον αμοιβών εργασίας ιατρικού δυναμικού με μισθούς που κυμαίνονται από 5.000 – 15.000 μηνιαίως. 

Με αυτόν τον τρόπο παρέχονται ισχυρά κίνητρα ενίσχυσης της ήδη υπάρχουσας μαζικής ιατρικής μετανάστευσης. 

Το λειτουργικό ανελαστικό κόστος των ιατρείων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και οι υπέρογκες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές δεν απασχολούν τους φιλόδοξους σχεδιαστές της νέας ΠΦΥ. 
Η εξίσωση ενός δημοσιοϋπαλληλικού πλαισίου χωρίς κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα παράγει ένα εξάμβλωμα υποβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα αντιταχθούμε σθεναρά. 

Παρότι δεν κληθήκαμε ούτε συμμετείχαμε σε καμία διαπραγμάτευση, οι θέσεις και οι κόκκινες γραμμές της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι γνωστές ( http://eni-eopyy.gr/?p=2844και δεν έχουν αλλάξει.

Καλούμε τον ΠΙΣ και τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους να αντισταθούν στην υποβάθμιση και απαξίωση του ιατρικού έργου και να αρνηθούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυτούς τους απαράδεκτους όρους. Περιμένουμε να στηρίξουν με σθένος τους Έλληνες ιατρούς.

Καλούμε τους συμβεβλημένους ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων ώστε να δυναμώσει η σφαίρα επιρροής των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών τους αιτημάτων. 

Η Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου  Χρήστος Παπασιδέρης

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΤΑΧΤΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΑΝ ΕΓΩ ΔΕ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΩ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΟΥ . ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ. ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 1400 ΜΕΙΚΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΑΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΑΜΠΡΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ Π.Χ 80 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝ Α ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ 5 ΕΥΡΟ ΤΗ ΜΙΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει εμφανιστι ένα κλιμακιο εφοριασ εδώ στη πατρα και γραφει μικροβιολογουσ που δεν εχουν κοψει αποδειξη το ακριβες αντιτιμο της σθμμετοχησ που γραφει το χαρτι του εοπυυ, αν δεν παρουμε την συμμετοχη για οποιον λογο.... ειμαστε αναγκασμενοιτην κοψουμε και ας μην εχουμε παρει το ποσον,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ. Οταν οι ιατρικοι σύλλογοι προετρεπαν τους ιατρους να μην ενταχθουν στο νεο φορεα προκειμενου να διαπραγματευτουμε απο θεση ισχυος, μου ιδρυσατε και ...σωματειο.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι καταλάβατε το πνεύμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μαζεύω ότι σκαρταδούρα από γιατρούς έχω για να στήσω τις γυφτοΤΟΜΥ,κάνω σύναξη από το σωρό των φτωχοποιημένων γιατρών που θα τούς αμοίβω με ψύχουλα για να στήσω σύστημα ΠΦΥ Σοβιετικού τύπου,σου δημεύω το 40% των εσόδων για ΕΦΚΑ και με τα λεφτά σου κάνω κοινωνική πολιτική μοιράζοντάς τα σε επιδόματα και στο τέλος δα σου δώσω 500 ευρώ σύνταξη για 40 χρόνια δουλειάς.Η κομματική όμως νομενκλατούρα,έχει γαντζωθεί για τα καλά σε παχυλά αμοιβόμενες θέσεις και ισοπεδώνει καθημερινά τη μεσαία τάξη ,τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.Συμπέρασμα.Κανείς γιατρός να μη δεχτεί τους όρους του ΕΟΠΠΥ. Η μόνη λύση που συζητάμε είναι. Συλλογικές συμβάσεις με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση με αμοιβές λογικές.Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ 2011...ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑΔΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΑΔΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ-ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ[ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ]...ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ[ΠΡΟΚΛΗΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ 3 ΕΥΡΟ]ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΚΤΟΣ ΩΡΡΑΡΙΩΝ...ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ[ΒΛΕΠΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ]ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΖΑΛΗ ?ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ...ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ..ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΝΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΝΟΟΥΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ..ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΔΕ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή