Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

«Χρυσό» μπόνους 690.000 ευρώ μοιράζεται στους εργαζόμενους του ΕΟΦ! Ποιοι το δικαιούνται

Τετάρτη 27 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Το «χρυσό» μπόνους απόδοσης που είχε θεσμοθετηθεί πρόσφατα με νόμο του υπουργείου Υγείας, θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ

Το ποσό των 690.000 ευρώ θα μοιραστούν ως μπόνους απόδοσης οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ καθώς με βάση τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού υπήρξε υπέρβαση στον προϋπολογισμό κατά 3,5 εκατ. ευρώ.


Το πριμ απόδοσης δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ που έχουν εργασθεί τον τελευταίο χρόνο, ενώ δεν θα το εισπράξουν όσοι:

1) Δεν δικαιούνται μισθού

2) Τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

3) Τίθενται σε διαθεσιμότητα ή αργία

4) Αποσπώνται στην Προεδρία της Δημοκρατίας ή σε θέσεις μετακλητώνυπαλλήλων ή ειδικών συμβούλων ή συνεργατών των Πολιτικών Γραφείων των μελών της Κυβέρνησης ή Υφυπουργών ή ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών Γενικών Γραμματέων.

5) Διατίθενται για την γραμματειακή υποστήριξη του έργου των βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και των Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή αποσπώνται στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων ή στο Ευρω- παϊκό Κοινοβούλιο.

6) Μετατίθενται ή αποσπώνται

7) Τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης ή σε άδεια για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους.

8) Τελούν άδεια με αποδοχές για ανατροφή παιδιού

9) Τελούν σε αναρρωτική άδεια

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας επιχειρηματολόγησε σχετικά με τη θεσμοθέτηση του μπόνους, επισημαίνοντας ότι το πριμ απόδοσης δίνεται στο προσωπικό του ΕΟΦ, καθώς: «παρέχει το κίνητρο για την αποτροπή περαιτέρω υποστελέχωσής του, την προσέλκυση υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης προσωπικού αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων».

2 σχόλια:

  1. Ειμαστε για κλαματα. Με εχουν φεσωσει με ενα ΕΦΚΑ του 2015 και δινουν μπονους σε υπαλληλους που κανουν τη δουλεια τους. Τερμα δεν διορθωνεται τιποτα σε αυτη τη χωρα. Καλυτερα που δε με ενημερωσαν για το ποσο που θα παρει ο καθε υπαλληλος. Επικρεμονται και κατι εγκεφαλικά. Να τους χαιρονται όσοι τους ψηφισαν. Πληρωνε εσυ κορόιδο για να παιρνουν μπονους τα ψηφουλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή με το πλεόνασμα 3.5% δικαιούται μπόνους και η κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή