Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Ευτελισμός ή εξευτελισμός της ΠΦΥ;



Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Κάποτε μιλάγαμε για αποικιοκρατικές συμβάσεις, τύπου Τ.Ε.Β.Ε ή 6 ευρώ η επίσκεψη, ή 2,20 ευρώ η γενική εξέταση αίματος. Τώρα με το 0,75 – 1 ευρώ η επίσκεψη που θέλει να συνάψει συμβάσεις ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ με τους γενικούς- οικογενειακούς ιατρούς, για τι συμβάσεις πρέπει να μιλάμε; Ευτελισμού ή εξευτελισμού ασθενών και ιατρών; Αυτό αναρωτιέται η κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά τέως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

"Το χαρτί μόνο της έντυπης ηλεκτρονικής συνταγής στο φαρμακείο κοστολογείται και πληρώνει ο ασθενής 1 ευρώ", σημειώνει η κ. Ανεμοδουρά και συνεχίζει:

"Γιατί ο οικογενειακός γιατρός θα πρέπει να δεχθεί σύμβαση που θα αμείβεται στο "επιστρατευμένο" ιδιωτικό του ιατρείο λιγότερο από 1 ευρώ για τις παρεχόμενες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας; (και να εκδίδει συνταγές και παραμπεπτικά σε χαρτιά !!!)".

Η προκήρυξη

Όπως καταγγέλλει η έμπειρη συνδικαλίστρια, "ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ με την προκήρυξη η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία 31-01-2018 ζητάει από ειδικευμένους ιατρούς ( γενικούς ιατρούς, παθολόγους , παιδίατρους) έναντι "πινακίου φακής" να κάνουν αιτήσεις για σύμβαση, καλύπτοντας τις ανάγκες του, ώστε να παρουσιαστεί έργο στην Π.Φ.Υ , γιατί όπως είπε και ο πρόεδρος του το επιβάλλουν τα μνημόνια.

Δεν μας είπε όμως, ούτε κανένα μνημόνιο, ούτε οι θεσμοί που διαπραγματεύονται, ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος που χθες 29-01-2018 ήρθε στους ιατρούς του Πειραιά προσκεκλημμένος ή απρόσκλητος καμία σημασία δεν έχει:

-Ποια σελίδα του μνημονίου αναφέρει το κόστος του 1 ευρώ μικτά ανά ασθενή;

- Αν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στις πατρίδες των ατόμων που αποτελούν τους θεσμούς έχουν αυτή την κοστολόγηση;

-Κι αν ο ίδιος ο πρόεδρος θα αισθανόταν ευαρέσκεια να πάει σε συμβεβλημένο ιατρό που η μικτή αμοιβή του θα είναι 1 ευρώ;

Την απορρίπτουμε

Για όλους τους ανωτέρους λόγους η συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου ανά ιατρικό σύλλογο απορρίπτει τις συμβάσεις αυτές και θεωρώ ότι και οι ασφαλισμένοι πολίτες που μαθαίνουν τώρα την αλήθεια θα συμφωνήσουν.

9 σχόλια:

  1. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ . ΚΑΛΑ ΒΟΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ. ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΞΙΑ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΑΜΟΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΡΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ.... ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΜΑ ΔΟΥΝΕ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ . Α ΡΕ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ. ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ (ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ). ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΙΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξερετε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑσΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ 1 ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΥ,2 ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ ΣΤΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΚΕΠΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ.3 ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1 ΚΑΙ 2 ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ 2 ΥΠΕ,ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ Κ.ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ?ΚΡΑΤΟΣ ΜΠ.....ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΞΩΩΩΩ

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ Β ΔΥΠΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 3 ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ,ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΑ.-ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΑΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΩΡΑ-.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΦΥΡΙΖΕΙ.....ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΞΩΩΩΩΩ.ΤΙ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΡΙΠΛΟ,ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ.Κ ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ

      Διαγραφή
    3. ο γνωστός κά;φρος του χρΕΟΠΥΥ που δεν ξέρει ορθογραφία και συντακτικό αλλά παριστάνει τον γιατρό ξαναχτύπησε !

      Διαγραφή
    4. γραμματα δεν ξερω λεω ομως την αληθεια ?

      Διαγραφή
    5. ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ

      Διαγραφή
    6. Οσα γραμματα ξερεις ,τοσο.....γιατρος εισαι και τοσο αληθεια λες !

      Διαγραφή
  2. Λυπάμαι αλλά .....τόσα έχουμε ! Πρέπει να πληρώσουμε και τον ......Καρανίκα βλέπετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καρανικας δεν ειναι τιποτα,εχει κατι θεσεις το δημοσιο ΧΡΥΣΑΦΙ που δεν τις ξερει κανεις

      Διαγραφή