Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες

Δευτέρα 25 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μόλις 46 Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί στελεχώνουν τις ΤΟΜΥ ολόκληρου του Λεκανοπεδίου μετά και την τελευταία προκήρυξη για 953 θέσεις.

Τι κι αν επαναπροκηρύχθηκαν οι θέσεις για οικογενειακούς γιατρούς στις περιβόητες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Το ενδιαφέρον των γιατρών παραμένει μειωμένο με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν μόλις 46 Παθολόγοι και Γενικοί γιατροί διαθέσιμοι για 4 εκατ. πολίτες του Λεκανοπεδίου οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν στον οικογενειακό τους γιατρό.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι μέσα σε αυτούς τους 46 είναι και γιατροί που ήδη εργάζονται στα Κέντρα Υγείας και βαφτίστηκαν εν μία νυκτί οικογενειακοί γιατροί με το ζόρι. Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο του …βαφτίσματος: «Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος»

Στο μεταξύ όμως το ενδιαφέρον των γιατρών παραμένει μειωμένο και για την επαναπροκήρυξη των θέσεων για τις ΤΟΜΥ. Ο νέος διαγωνισμός δεν φαίνεται να έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία απέκτησε και νέο πονοκέφαλο μετά και την άρνηση των ιδιωτών γιατρών να γίνουν οικογενειακοί γιατροί μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Γι αυτό άλλωστε επειδή οι αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ ήταν εξαιρετικά περιορισμένες για τις 953 θέσεις των γιατρών, δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουλίου.

Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και έληγε στις 22 Ιουνίου για τις θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διετούς διάρκειας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης της θητείας μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
Ωστόσο λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουλίου.

13 σχόλια:

  1. 46 με .....μεταγραφές από τα ΚΥ!!! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα......η ΠΦΥ ......στήθηκε!!! Μιλάμε για πολύ ναρκωτικό οι παπαγάλοι του ΥΠΥΓ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα .....46 με μεταγραφές από τα ΚΥ! Η ΠΦΥ......στήθηκε! Η Ελπίδα......Έρχεται! Ρε τι ναρκωτικά παίρνετε χρΕΟΠΥΥπαπαγαλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4 ΜΥΡΙΑ ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ , 46 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ! ΕΝΑΣ ΚΛΟΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ!!! ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΦΥ ΕΙΝΑΙ......ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρέμω για το μέλλον μου μετά την 15η/07!!!Σίγουρα οι 46 γιατρακλες των γυφΤΟΜΥ θα μας φάνε και τα 4 εκατομμύρια ασφαλισμένους!Τι θα απογινουμε;
    Συμβεβλημένος Αττικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μέλλον σου είναι πολύ απλό να τα φανταστείς μετά τις 15/07.
      Εάν είσαι καλός γιατρός, εφόσον υπάρχει το δικαίωμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα έρχεται ο ασθενής ,θα δίνει την επίσκεψη που θα έχεις κανονίσει ,θα του γράφεις τα φάρμακα,τις εξετάσεις και θα φεύγει πανευτυχής.Μέχρι να αγανακτήσει ο ΕΟΠΥΥ με τις άπειρες εξετάσεις και τα αχρείαστα φάρμακα και να βάζει όλο και περισσότερους κόφτες. Αν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η σπατάλη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, από το τι αποφασίζει να γράφει ο κάθε ιδιώτης γιατρός σε κάθε ασθενή.
      Αν είσαι γιατρός χωρίς γνώσεις, θα κάααααθεσαι στο ιατρείο σου.
      Τα 2000 ευρώ το μήνα έχει τρόπο ο ΕΟΠΥΥ να τα χρησιμοποιήσει διαφορετικά,απο το να τα δίνει σε συμβεβλημένο γιατρό για 200 συνταγές.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΡΙΖοχαφιε ήδη τις χρησιμοποιεί διαφορετικά ! Βάζει και άλλες ......4500€ από πάνω και πληρώνει τον γυφτουλα της γυφΤΟΜΥ!!!ΔΙΟΤΙ με 4 γυφτοgiatro και 25500 κόστος πάτε στις 6500€ ανά γύφτο τον μήνα! Ασφακισμενοι,πάρτε τώρα τηλέφωνο τον ΕΦΚΑ και ζητηστε πίσω τις εισφορές σας πριν οι ΣΥΡΙΖΑκριδες φάνε και τα συρτάρια! Εσύ πάλι 11.45 Τσάκο 72 σεντς!

      Διαγραφή
    3. ΣυριζοΑΜΕΑ 11.45 μάλλον σχολιάζεις χωρίς να διαβάζεις τα άρθρα! Αν το διαβάσεις ,θα καταλάβεις ότι το προβλημα το έχετε εσείς! Απλά.....βουρ τώρα στην κάνναβη ......

      Διαγραφή
    4. 46...... ΓΥΦΤΟΜΥΔΕΣ?ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΡΕΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ 11.45! ΜΟΝΟ ΕΣΥ Ο ΣΕΚΙΙΥΡΙΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΞΑΝΘΟΤΕΜΠΕΛΗΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

      Διαγραφή
    5. ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΠΥΥΧΑΦΙΕΣ 11.45 ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΟΥ;ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΘ;

      Διαγραφή
  5. πρεπει να καταργησει ο εοπυυ τις συμβασεις για ολους τους ιδιωτες η να παρουν ολοι εοπυυ. αυτο ειναι το πιο σωστο και πιο δικαιο για ολους. ουτε 70 λεπτα του ευρω το καθε ραντεβου για οικογενειακους γιατρους τωρα, ουτε ψευτικα ραντεβου με αμκα για τα εισιτηρια, για τις υπολοιπες ειδικοτητες με τις 200 επισκεψεις. και ουτε αθεμιτος ανταγωνισμος εοπιτων και μη εοπιτων. ας βρουνε μια λυση επιτελους. και να υπαρχει προτεραιοτητα στους νεους γιατρους. οχι εοπιτες 70 και 80 χρονων. ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η θέση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και δική μου ως συμβεβλημενου συνάδελφε αλλά μισούν τον αξιοπρεπή ιδιώτη γιατρό!

      Διαγραφή
  6. Και οι 46 είναι γενικοί γιατροί του ΕΣΥ,που τους βάφτισαν γιατρούς των ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΆΝΕΙΣ ......WHIPPLE!!!ΓΙΑ ......ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝ!ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΕΙΣ?)ΕΧΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ......ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΑΚ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ?)ΔΕΝ.....ΕΧΕΙΣ ΚΟΣΜΟ!ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΧΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟ,Ε?ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΟΛΑ ΜΕΤΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΙΑΤΡΕΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΌΣΙΟΣΧΕΣΙΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΒΟΛΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ,ΑΝΟΙΞΑΝ,ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ 11.45 ΠΟΣΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟΙ,ΑΣΧΕΤΟΙ,ΕΚΤΟΣ ΠΡΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΣΤΕ! ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ? ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ......46 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΙΘΗΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ......ΚΟΥΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΑΚΤΥΛΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή