Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Έκοψαν το ρεύμα σε κλινική εν ώρα χειρουργείων λόγω χρεών! Στον «αέρα» ασθενείς

Τετάρτη 27 Ιούνιος 2018
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Έκοψαν το ρεύμα σε ιδιωτική κλινική την ώρα που ήταν σε εξέλιξη χειρουργεία.

Σοκ έπαθαν οι ασθενείς αλλά και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική κλινική city clinic στο Κέντρο της Αθήνας όταν διαπίστωσαν ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα την ώρα που ήταν μάλιστα σε εξέλιξη τέσσερα χειρουργεία.

Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει αναστατώσει ασθενείς, συγγενείς αλλά και εργαζόμενους της ιδιωτικής κλινικής δεδομένου ότι νοσηλεύονται πάσχοντες που υποστηρίζονται μηχανικά ενώ την ώρα της διακοπής του ρεύματος ήταν σε εξέλιξηκαι χειρουργικές επεμβάσεις.

Ειδικότερα το πρωί της Τρίτης (χθες) συνεργείο της ΔΕΗ έκανε την εμφάνισή του στην είσοδο της κλινικής με σκοπό να κόψει το ρεύμα στην κλινική παρότι μέσα νοσηλεύονταν δεκάδες ασθενείς.

«Ήταν μια …ευχάριστη στιγμή όταν διαπιστώσαμε με τι ταχύτητα μπορεί να λειτουργήσει τελικά το κράτος» λέει με ειρωνεία ο Πρόεδρος της κλινικής Γιώργος Μελισσουργός στο HealthReport.gr, δεδομένου ότι τα συνεργεία της ΔΕΗ έδρασαν μάλλον…αστραπιαία, όπως εξηγεί ο ίδιος «επέδειξαν ταχύτητα σχεδόν καλύτερη και από την Ελβετία«.

Το χρέος της κλινικής

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο κ.Μελισσουργός στο HealthReport.gr, το χρέος της κλινικής στη ΔΕΗ είναι κοντά στα 104.000 ευρώ ενώ οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν ταχύτατες αφού ουσιαστικά δε δόθηκαν ούτε λίγα 24ωραστους υπευθύνους της κλινικής για να καταβάλουν όσα είχαν ζητηθεί.

«Μας ζήτησαν να αποπληρώσουμε το 60% του χρέους και τα υπόλοιπα σε 5 δόσεις, τη στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει ποτέ στο δημόσιο ενώ σήμερα οφείλονται στη ΔΕΗ κοντά στα 2,5 δις ευρώ από διάφορες επιχειρήσεις».

Το ζήτημα είναι πάντως ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς παραμένουν σε θαλάμους της κλινικής η οποία λειτουργεί με γεννήτρια ενώ είναι προγραμματισμένα να γίνουν και άλλα χειρουργεία.

Να σημειωθεί ότι η παροχή του ρεύματος διακόπηκε τελικώς το μεσημερι της Τρίτης, ενώ εξαιτίας …λάθους κόπηκε σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.

4 σχόλια:

  1. Γιατι δεν πληρωνουν το ρευμα οπως ολοι μας; Πρωτα να ξοφλησουν τους λογαριασμους και μετα να δηλωσαουν κερδη. Εμεις κοροιδα ειμαστε. Αλλιως να κλεισει. Αληθεια κα Μαστορακου γιατι πρεπει να ξερουμε αυτο το νεο; δεν ηξεραν οτι χρωστουσαν για εξαμηνα το ρευμα; Αργα η΄γρηγορα θα γινονταν. Δεν εχει ευθηνη η ΔΕΗ, αλλα οι γιατροι που συνεχιζαν να νοσηλευουν και να χειρουργουν κοσμο ενω ξεραν οτι αργα η΄γρηγορα θα συμβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα: ή δουλεύει η επιχείρηση καλά και έχει έσοδα - κέρδη από τους ασθενείς, αλλά και πληρώνει τα έξοδά της (ΔΕΚΟ, προμηθευτές, προσωπικό) ή κλείνει. Άλλη μία επιχείρηση ...Ελληνικού στυλ, που φυσικά ΔΕΝ θα νοσήλευε δωρεάν ασθενείς, ΑΛΛΑ στα έξοδα είμαστε κοινωφελές/ανθρωπιστικό ίδρυμα και δεν πρέπει να πληρώνουμε. Μνημόνια έως το 2060...

      Διαγραφή
  2. Πόσα άραγε να χρωστά ο ΕΟΠΥΥ στην κλινική; Και πόσα ληξιπρόθεσμα ετών 2008 δεν τους τα έχουν πληρώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι του ..κομμουνιστικού ήθους: όταν στον φιλελεύθερο δυτικό καπιταλισμό μας σου χρωστάει κάποιος, φεύγεις. ΔΕΝ κάθεσαι να ...φεσώνεις τους προμηθευτές σου!

      Διαγραφή