Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πάτρα: «Το μαστούρωμα δεν είναι ψυχαγωγία»- Επίθεση από Δήμο και ΕΣΥΝ Πάτρας στην κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης εξαπέλυσαν Δήμος και ΕΣΥΝ Πάτρας, καταγγέλλοντας πως «το μαστούρωμα –λέξη που την χρησιμοποιούν κυβερνητικά στελέχη- δεν είναι ψυχαγωγία».

gnomip.gr

Οι δύο φορείς διοργανώνουν κοινές εκδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα – μήνυμα: «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου. Ονειρέψου. Πάλεψε, πες ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά» εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Χθες, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Πάτρας, Χρήστος Γκρεκιώτης, παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Θ. ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ

Ο κ. Τουλγαρίδης επεσήμανε πως «η φετινή 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει το αντιναρκωτικό κίνημα σε δεινότερη θέση, μετά το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί "φαρμακευτικής κάνναβης", που ουσιαστικά νομιμοποιεί την κάνναβη ως αθώα. Καλούμε τον πατραϊκό λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι διαλύει τη ζωή τους. Να ονειρεύονται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, απαλλαγμένη από όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που μπορούν να τους καταστρέψουν».

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ εκτίμησε πως η ανεργία είναι από τις μεγαλύτερες μάστιγες που οδηγούν στα ναρκωτικά.

ΧΡ. ΓΚΡΕΚΙΩΤΗΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΥΡΟΥΣ

Ο κ. Γκρεκιώτης στη συνέχεια, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, τονίζοντας: «Με την νομιμοποίηση της κάνναβης, η κυβέρνηση θέλει ένα κομμάτι νεολαίας άνευρο, να μη νοιάζεται για τίποτα, να μην αγωνίζεται, άρα να μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Το μαστούρωμα –λέξη που την χρησιμοποιούν κυβερνητικά στελέχη- δεν είναι ψυχαγωγία».

Ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝ Πάτρας, μίλησε για την καλή συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, με αποτέλεσμα να γίνουν παρεμβάσεις σε δέκα σχολεία, 1.020 μαθητές και 51 καθηγητές και προσέθεσε πως «η ανεργία δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις στροφής των νέων προς κάθε είδους εξάρτηση. Σύνθημα της κυβέρνησης είναι: το μέλλον της Ελλάδας είναι η κάνναβη κι εμένα προσωπικά και μόνο που το ακούω με ανατριχιάζει. Η κάνναβη είναι ναρκωτικό. Θέλουν τη νεολαία μας μαστουρωμένη. Μαζικά και οργανωμένα παλεύουμε, να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τη «φαρμακευτική κάνναβη», να σταματήσει η χορήγηση υποκατάστατων της ηρωίνης από τα δημόσια νοσοκομεία, να δημιουργηθεί και στην περιοχή μας κλειστό πρόγραμμα θεραπείας και να ενισχυθεί η δωρεάν αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα των νέων».

1 σχόλιο: