Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Παράταση προθεσμίας και περισσότερα μόρια για προσλήψεις στην υγεία


Με δύο νέες αποφάσεις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να αυξήσει το ενδιαφέρον των γιατρών για στελέχωση των ΤΟΜΥ

Σε αγώνα δρόμου για την στελέχωση των ΤΟΜΥ έχει επιδοθεί το υπουργείο Υγείας, για την ανάπτυξη του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), το οποίο όμως "σκοντάφτει" στην εξεύρεση των γιατρών που θα στελεχώσουν τις νέες μονάδες.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη δίνεται νέα παράταση ως τις 2 Ιουλίου στην συμμετοχή στην προκήρυξη που ήδη "τρέχει" για τις προσλήψεις στις νέες μονάδες ΠΦΥ.


Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει :

την παράταση της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έως και την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 13.00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο tomy.moh.gov.gr. 

Την παράταση της προθεσμίας αποστολής-προσκόμισης της τελικής εξατομικευμένης φόρμας υποβολής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά έως και την Δευτέρα 09 Ιουλίου 2018. Επισημαίνεται ότι το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης ή τον αριθμό πρωτοκόλλου. Αποστολές με σήμανση πέραν της 9 ης Ιουλίου 2018 δεν γίνονται αποδεκτές και οι αιτήσεις θεωρούνται μη υποβληθείσες.

Η απόφαση επισυνάπτεται εδώ.

Αλλαγές στα μόρια

Με άλλη κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη, αυξάνεται η προβλεπόμενη μοριοδότηση στους γιατρούς που υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στις προκηρύξεις που γίνονται για τις νέες προσλήψεις.

Η αλλαγή που προβλέπει αυτή η νέα απόφαση, παραπέμποντας σε τυπογραφικό λάθος, διορθώνει και ανεβάζει τους συντελεστές προϋπηρεσίας των γιατρών ως εξής:

Α. «Οι συντελεστές κάθε γραμμής υποτετραπλασιάζονται, έτσι ώστε η ανώτερη βαθμολογία που θα προκύπτει από την συνολική προϋπηρεσία, να ανάγεται στα 125 μόρια και προστίθεται μία ακόμα γραμμή: «προϋπηρεσία σε κέντρο (ή κέντρα) του εσωτερικού ή του εξωτερικού που αποκτήθηκε η απαιτούμενη ειδική εμπειρία, συντελεστής 1,5 Χ 10 Χ 6μηνα στο κέντρο (στα κέντρα)» - Ανώτερη βαθμολογία: 375 μόρια. Δηλαδή συνολική ανώτερη βαθμολογία 125+375 = 500 μόρια»

Καταργείται δηλαδή το σημείο της προηγούμενης απόφασης που είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ Β' 116/23.1.2018 και ανέφερε ότι "Οι συντελεστές κάθε στήλης υποτετραπλασιάζονται, έτσι ώστε η ανώτερη βαθμολογία που θα προκύπτει από την συνολική προϋπηρεσία να ανάγεται στα 100 μόρια και προστίθεται μία (1) ακόμα στήλη: «προϋπηρεσία σε κέντρο (ή κέντρα) του εσωτερικού ή του εξωτερικού που αποκτήθηκε η απαιτούμενη ειδική εμπειρία, συντελεστής 1,5 x 6μηνα στο κέντρο (στα κέντρα)» - Ανώτερη βαθμολογία: 300 μόρια. Δηλ. συνολική ανώτερη βαθμολογία 100+300 = 400 μόρια".
Η διορθωτική απόφαση επισυνάπτεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου