Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εγκύκλιος «φρενάρει» τη διαδικασία εξόδου των επικουρικών


Άμεση νομοθετική ρύθμιση με την οποία διασφαλίζεται η παραμονή των επικουρικών στα νοσοκομεία ετοιμάζει η Αριστοτέλους και καλεί τις ΥΠΕ να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.


Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητάει από τις Διευθύνσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας να μην προχωρήσουν σε καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού, ακόμη και αν, «συνέπεια παρατάσεων, η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, έχει αποφασιστεί και επίκειται άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, μετά τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών, στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντιστοίχως, υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τη συνέχιση των συμβάσεων επικουρικών γιατρών, τους οποίους αφορά η απόφαση του Κλιμακίου. Όταν η απόφαση κοινοποιηθεί θα αναζητηθεί και η επίλυση της, αναφέρει η εγκύκλιος, ενώ διευκρινίζεται ότι η καταβολή των αποδοχών τόσο του επικουρικού προσωπικού όσο και των ιατρών, συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου