Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, με την οποία ζητά τις άμεσες ενέργειές του, για να αποφευχθεί το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ, του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»


Mε λουκέτο κινδυνεύει το ΩΡΛ τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» , το οποίο επί σειρά ετών, παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες και αποτελεί ένα νευραλγικό τμήμα, για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς από τους 5 ιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα, εντός μερικών ημερών, οι 4 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί ώστε με κάποιον τρόπο να μπορεί να συνεχιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό-την οποία κοινοποίησε και στο διοικητή του νοσοκομείου Ε. Παπασσάβα-, στην οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του καθώς μια κλινική υψηλού επιπέδου που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, οδηγείται σε κλείσιμο.

«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ο ΙΣΑ ζητά τις άμεσες ενέργειες για την τοποθέτηση ιατρών, ώστε να μην οδηγηθεί ακόμα ένα νοσοκομείο σε κατάρρευση. «Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της ως άνω κλινικής που υποδέχεται ασθενείς μικρά παιδιά και είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής», καταλήγει ο ΙΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Κοιμηθείτε ήσυχοι αναλαμβάνει ο άνθρωπος που .....δίνει λύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπιπτει το θεμα αυτό στην αρμοδιοτητα του ΙΣΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή