Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΤΣΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για νίτσας Νίκος

| από Voria.gr

Για πρώτη φορά φέτος οι εκλογές διενεργήθηκαν και με ηλεκτρονικές κάλπες, ενώ η συμμετοχή κατέγραψε αύξηση κατά 35% σε σχέση με τις εκλογές του 2014.

Με ποσοστό 70,73% επικράτησε στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η παράταξη ΕΝΟ.ΣΥ. Ν.Ι.Κ.Ι, με επικεφαλής τον Νίκο Νίτσα, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί ως ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του ΙΣΘ αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με τις εκλογές των γιατρών το 2014, ενώ σημειώνεται πως για πρώτη φορά εφέτος οι εκλογές διενεργήθηκαν και με ηλεκτρονικές κάλπες. 

Στα αξιοσημείωτα είναι και η μεγάλη συμμετοχή των μελών του συλλόγου που βρίσκονται στο εξωτερικό, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση. Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟ.ΣΥ. Ν.Ι.Κ.Ι (που κέρδισε τις 11 από τις 15 έδρες του νέου ΔΣ) Νίκος Νίτσας, «Οι συνάδελφοι με την ψήφο τους επικρότησαν πλήρως το μέχρι σήμερα έργο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αλλά και τον προγραμματισμό του για το μέλλον με ποσοστό 70,5%. Επίσης στήριξαν την προσπάθεια του απερχόμενου προέδρου Θανάση Εξαδάκτυλου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με ποσοστό 71,35%. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να αξιολογηθούν ως αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία καθώς η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από καιρό ασκεί σφοδρή κριτική στις εξαγγελίες της κυβέρνησης επικαλούμενη πρωτίστως και πάντα τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και την αξιοπρέπεια των γιατρών. Η παράταξη μας η ΕΝΟ.ΣΥ. Ν.Ι.Κ.Ι είναι η μόνη που αύξησε την εκπροσώπηση της στα όργανα του ΙΣΘ (ΔΣ και εκπρόσωποι στον ΠΙΣ από 9 σε 11 έδρες και από 11 σε 14 εκπροσώπους, αντίστοιχα στα δύο θεσμικά όργανα)». Ο κ. Νίτσας ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του και στους συναδέλφους της παράταξης ΕΝΟ.ΣΥ. Ν.Ι.Κ.Ι προσθέτοντας πως «διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας του ΙΣΘ θα συνεχιστεί άοκνος και επίμονος».

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δημήτρης Τσάμης -που υπερψηφίστηκε με ποσοστό 74% - σημείωσε ότι «στις εκλογές του Ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν χίλιοι (1000) περισσότεροι συνάδελφοι από την προηγούμενη φορά (2014). Η αποχή, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι κανόνας. Στη Θεσσαλονίκη προσήλθε στην ηλεκτρονική και συμβατική κάλπη το... 70% των συναδέλφων».

Δικαίωμα ψήφου είχαν: 5.200 γιατροί μέλη του ΙΣΘ - Ψήφισαν 3.668 - Έγκυρα 3.554 

Τα ποσοστά και οι έδρες των παρατάξεων:

ΕΝΟ.ΣΥ. Ν.Ι.Κ.Ι : 70,73% - 11 ΕΔΡΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ : 13,7% - 2 ΕΔΡΕΣ

Ρ.Α.Σ.Υ. : 9,17% - 1 ΕΔΡΑ

ΔΗΠΑΚ : 6,33% - 1 ΕΔΡΑ

Πηγή: https://www.voria.gr/

2 σχόλια:

  1. Άσπρο πάτο τον......ήπιε ο ΣΥΡΙΖΑ ! Και που να δείτε στις εκλογές που έρχονται αλήτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι πάντα τέτοια στους αληταράδες που κυνηγούν τον ελευθεροεπαγγελματία γιατρό! Δεν υπάρχει ΙΣ που να μην έχει κονιορτοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή