Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μέσω ειδικού λογαριασμού του υπ.Υγείας η χρηματοδότηση των ιατρικών συνεδρίων! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέσω ειδικού λογαριασμού που θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να χρηματοδοτούνται τα ιατρικά συνέδρια.

Ανατροπή στον τρόπο με τον οποίο διοργανώνονται και πραγματοποιούνται σήμερα τα ιατρικά συνέδρια, σκοπεύει να φέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εκτός από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν μέσω του πολυνομοσχεδίου σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές εταιρείες, ο υπουργός Υγείας φιλοδοξεί να αλλάξει και τον τρόπο χρηματοδότησης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός «με ευθύνη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και σε συνεργασία με τις Επιστημονικές Εταιρείες κορμού, καθώς και με τη Φαρμακοβιομηχανία- Βιομηχανία Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, προχωρούμε στην αναμόρφωση του σημερινού πλαισίου, στην υπέρβαση της απευθείας συναλλαγής εταιρειών-γιατρών μέσω του κομβικού ρόλου των Επιστημονικών Ιατρικών Κοινοτήτων και, για πρώτη φορά, στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο Υπουργείο Υγείας για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων».

Με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει και αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο, η χρηματοδότηση όλων των συνεδρίων θα εγκρίνεται από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από την ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί στο ΚΕΣΥ.

Λόγο στην συγκεκριμένη επιτροπή θα έχουν και οι επιστημονικές εταιρείες οι οποιες θα μετονομαστούν σε ιατρικές κοινότητες.

Στο πλαίσιο αυτό θα κουρευτούν άρδην και τα συνέδρια αφού θα διοργανώνονται κυρίως από τις βασικές Επιστημονικές Εταιρείας (κορμού) οι οποίες και θα δίνουν το πράσινο φως για διεξαγωγή και άλλων συνεδρίων από μικρότερες επιστημονικές εταιρείες. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Πως θα «κουρευτούν» τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας»


Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση, τα ιατρικά συνέδρια, τους οργανισμούς των νοσοκομείων, τις ΥΠΕ κλπ αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους !!!!
    Γιατροί με τις γυναίκες,παιδιά,πεθερές,σε ...συνέδρια στην Σαντορίνη,Ρόδο,Κρήτη,Καρπενήσι,Λίμνη Πλαστηρα,
    Η στο εξωτερικο,σε κρουαζιέρες,κτλ.
    Περνούν ακόμα κάτι υπέροχα τριήμερα αρκετοί γιατροί.
    Το υπουργείο έχει τα στοιχεία τους.
    Τι προτίθεται να πράξει για αυτό;
    Το θέμα φάρμακο είναι δουλειά της πολιτείας και του επιστήμονα απόφοιτο πανεπιστημίου Φαρμακοποιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέρας εξυπνάδας ! Απίστευτο IQ για homo trol! Αν ήσουν και καθαρίστρια θα γίνουν πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Κρίμα .

      Διαγραφή
  2. ΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΩΝ 3.22. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ. ΜΕΓΑΛΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή