Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Αποκάλυψη Iatropedia: Ψάχνουν τρόπο να δώσουν χρήματα στους νοσοκομειακούς γιατρούς

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το iatropedia το οποίο εστάλη στα λογιστήρια των δημόσιων νοσοκομείων, ζητεί στοιχεία μισθοδοσίας και περικοπών για τους γιατρούς όλων των βαθμίδων που εργάζονταν σε αυτά από το 2012 ως το 2016...

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, το είπε και το ...κάνει! Αναζητεί τρόπους να δώσει αναδρομικά κάποια χρήματα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, που ελάχιστα δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για τις μειώσεις στα ειδικά τους μισθολόγια, αλλά πάντως έχουν την υπόσχεση ότι θα λάβουν κι αυτοί κάποια χρήματα μαζί με τους στρατιωτικούς και τους πανεπιστημιακούς.

Στο έγγραφο που παραθέτουμε παρακάτω και υπογράφει ο υπουργός Υγείας, αναφέρεται ότι πρέπει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου να έχουν αποσταλεί σε διεύθυνση του ΥΥΚΑ, όλα τα μισθολογικά δεδομένα των γιατρών που εργάζονταν στα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο του 2012 ως το Δεκέμβριο του 2016. Ο σκοπός είναι προφανώς να βάλουν κάτω τα διαθέσιμα χρήματα, να τα συγκρίνουν με τα ποσά που περικόπηκαν τα έτη αυτά από τους μισθούς των γιατρών, και να κάνουν μερικές...διαιρέσεις για να βρεθεί πόσα μπορεί να πάρει ο καθένας μέχρι το τέλος του έτους!

Καλά και κακά νέα

Τα νέα είναι από τη μια μεριά πολύ ευχάριστα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς η ηγεσία της Αριστοτέλους προσπαθεί να τηρήσει όσα υποσχέθηκε, αλλά από την άλλη πλευρά είναι μάλλον... μίζερα καθώς είναι σαφές ότι οι μισθοί τους δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά εκεί που βρίσκονταν πριν από τα μνημόνια. Κι αυτό, παρότι η εργασία τους αυξήθηκε και χειροτέρεψε σε συνθήκες λόγω της υποστελέχωσης και των ελλείψεων στις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και λόγω της συρροής των πολιτών σε αυτές!

Δείτε το έγγραφο

2 σχόλια:

  1. Για τους Δικαστικούς,
    Τους Ένστολους,
    Λεφτά υπάρχουν.
    Για τους Γιατρούς,
    Υπάρχουνε τα...φρύδια του Πολάκη.
    Όσοι γιατροί αποφασίσουν να παραμείνουν στο ΕΣΥ,
    Είναι άξιοι της μοίρας τους.
    Ούτε καν στην Ελλάδα δεν αξίζει να μείνουν.
    Μια φορά θα ζήσετε,συναδελφοι.
    Εσείς θα αποφασίσετε για την ποιότητα της ζωής σας,και της οικογένειας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου θυμίζουν τους τύπους στις ταβέρνες που πετάνε αποφάγια στα αδέσποτα ζώα που πλησιάζουν στα τραπέζια.
    Οι γιατροί,αξιοπρέπεια δεν τους έχει μείνει πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή