Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Έτσι εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα: Ο «χάρτης» με τα 27 νέα κρούσματαΗ Αττική παραμένει η περιοχή όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου. Οκτώ, συνολικά, τα «εισαγόμενα», 202 οι νεκροί μετά το θάνατο 57χρονου στο Σωτηρία.
Newsit.gr

Από τα 27 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (26.07.2020) ο ΕΟΔΥ, τα επτά προέρχονται από την Αττική, που παραμένει στην πρώτη θέση με τα περισσότερα κρούσματα ανά περιοχή.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων δείχνει εξάπλωση του κορονοϊού σε περισσότερες περιοχές.

Ανάμεσα στα 27 νέα κρούσματα είναι και τέσσερα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου κι άλλα τέσσερα που πήγαν αυτοβούλως για έλεγχο. Κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε Αχαΐα, Βοιωτία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κοζάνη, Λευκάδα και Πιερία.

Ο «χάρτης» με τα κρούσματα

– τέσσερα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

– δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,

– δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου,

– ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

– ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,

– ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας. 
Τα στοιχεία 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, μετά τον εντοπισμό των 27 νέων, ανέρχεται σε 4.193 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 202 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 χρόνια. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Από το σύνολο των 4.193 κρουσμάτων, 1174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου