Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται νέες e-υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους – Τι αλλάζει

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση των ασφαλισμένων του ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Τα πρώτα δειλά βήματα ψηφιοποίησης του Οργανισμού έγιναν με τον κορονοϊό και αναμένεται το επόμενο διάστημα οι ψηφιακές υπηρεσίες να έχουν καθολική ισχύ. Έτσι για πρώτη φορά οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτημάτων τους.

Αναλυτικότερα με ηλεκτρονικό τρόπο και χωρίς τη σημερινή ταλαιπωρία θα μπορούν σύντομα να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, όσοι λαμβάνουν ειδικές θεραπείες όπως λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ.

Μέχρι πρότινος ειδικά οι γονείς τα παιδιά των οποίων χρειάζονται ανάλογες θεραπείες, έπρεπε να ακολουθούν μία μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Σύντομα όμως το μεγαλύτερο μέρος της γραφειοκρατίας για ανάλογα αιτήματα, θα λάβει τέλος. Γι αυτό και άμεσα μαζί με τις αλλαγές του ΕΚΠΥ προωθείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε τα ειδικά αιτήματα να κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Σε πρώτη φάση πάντως η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών θα είναι σε μία αρχική ηλεκτρονική μορφή, αφού οι δικαιούχοι θα φωτογραφίζουν ουσιαστικά τα έγγραφα και θα τα υποβάλουν στην πλατφόρμα του gov.gr. Θα αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη ψηφιοποιημένη μορφή αυτής της διαδικασίας ώστε να μη χαθεί χρόνος, ενώ λίγο αργότερα η υποβολή των δικαιολογητικών θα απλοποιηθεί περαιτέρω ώστε να μην απαιτούνται φωτογραφίες, σκαναρίσματα κ.λ.π.

Οι ασφαλισμένοι θα αποζημιώνονται εφόσον θα έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα στον ασφαλιστικό τους φάκελο που υπάρχει στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ, ενώ η διαδικασία θα ακολουθείται τόσο για τους συμβεβλημένους παρόχους, όσο και για εκείνους που δεν έχουν σύμβαση με τον οργανισμό. Σήμερα οι ασθενείς μεταβαίνουν για την ίδια διαδικασία στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ όπου καταγράφονται ατελείωτες ουρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου