Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Εκδίωξη Μάρκου από το ΚΕΣΥ ζητεί ο ΠΙΣ

Συντάκτης: Virus

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την άσεμνη χειρονομία του βουλευτή Κωνσταντίνου Μάρκου εντός της βουλής και θέτει ξανά το ζήτημα της αποπομπής του από την ηγεσία του ΚΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι στον κ. Μάρκου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκε χθες το πειθαρχικό μέτρο της απομάκρυνσης από την αίθουσα της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Νοvartis, ύστερα από επεισόδιο με βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο ΠΙΣ ζητά την παύση του καθηγητή Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας, του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών από την προεδρία του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών.

Μάλιστα, στην επιστολή υπενθυμίζεται παλαιότερη παρέμβαση του ΠΙΣ στις αρχές του τρέχοντος έτους, στην οποία επισημαίνονταν το ασυμβίβαστο της συμμέτοχης του εν ενεργεία βουλευτή στο ΚΕΣΥ.

Ο ΠΙΣ είχε αιτηθεί την αλλαγή σύνθεσης του ΚΕΣΥ, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή κοινοβουλευτικών σε όργανα πειθαρχικού ελέγχου δημοσίων υπαλλήλων καταπατά τη δημοκρατική αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
Υπενθυμίζεται ότι η απελθούσα κυβέρνηση για να ελέγξει το ΚΕΣΥ άλλαξε τον Ιδρυτικό Νόμο 1278/82 και κατάργησε την εκπροσώπηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ με Το ΝΟΜΟ 4600/2019, με ισχύ από τις 9/3/2019 για την σύνθεση του ΕΣΥ.fek_a_105_1982

Σημειώνεται ότι το ΚΕ.Σ.Υ. συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και η θητεία των μελών του είναι τριετής.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συμβουλίου οφείλουν να είναι ιατροί μέλη Δ.Ε.Π. ή ιατροί Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή, εγνωσμένου επιστημονικού κύρους, με εμπειρία συμμετοχής σε εθνικά ή ευρωπαϊκά όργανα ή επιτροπές με αντικείμενο τις πολιτικές υγείας και κοινωνική δραστηριότητα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου