Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: Μειώνεται κι άλλο ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων- Ποιους χτυπά περισσότερο

Μικραίνει μέρα με τη ημέρα ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, αφού τα δεδομένα αλλάζουν μέσα σε λίγα 24ωρα. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πλέον στο σύνολο των 4336 κρουσμάτων που καταγράφονται από την αρχή της πανδημίας, η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 46 έτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία 24ωρα ήταν τα 47 έτη.

Γεγονός βέβαια που δείχνει ότι όλο και νεότεροι άνθρωποι προσβάλλονται από τον κορονοϊό, έστω κι αν δεν νοσούν βαριά ή δεν χάνουν τη ζωή τους. Παραμένει όμως ο κίνδυνος να μολύνουν τους ηλικιωμένους οι οποίοι φυσικά και κινδυνεύουν.

Άλλωστε μέχρι σήμερα η μέση ηλικία των θανάτων είναι τα 76 έτη. Γι αυτό και οι ειδικοί αλλά και οι υγειονομικές αρχές σπεύδουν να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, δεδομένης και της χαλάρωσης που υπάρχει λόγω και του καλοκαιριού. Διαβάστε ΕΔΩ για τους ελέγχους που γίνονται: «Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι για τη χρήση μάσκας σε καταστήματα και Μέσα Μεταφοράς- Πόσο είναι το πρόστιμο»

Εξάλλου παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο για αυστηρότερα μέτρα αλλά και απαγορεύσεις μετά και τις διαπιστώσεις ότι τα πάρτυ σε παραλίες και νυχτερινά κέντρα συνεχίζονται κανονικά σαν να μην υπάρχει κορονοϊός.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι 3 στους 10 που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό είναι άτομα από 18 έως 39 ετών, ενώ 4 στους 10 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 40 έως 64 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου