Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΚΟΥΙΖ: Σε ποιό Κ.Υ. στην Ήπειρο υπηρετούν 5 μαίες, 7 διοικητικοί και ένας γιατρός!!!!

Οι πληροφορίες μας λένε ότι σε Κ. Υ. της Ηπείρου υπηρετούν 43 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, ( οι 9 βρίσκονται με προσωρινή απόσπαση σε κοντινό Νοσοκομείο) ,5 μαίες , 7 διοικητικοί και ΈΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ. Τι τέλος πάντων είναι : Κέντρο Υγείας, Αγροτικό Ιατρείο, μήπως Μαιευτική κλινική ή Νοσοκομείο;

Όλα αυτά τα γνωρίζουν ο κ. Κικίλιας και ο κ. Καρβέλης και αν ναί τι έχουν κάνει μέχρι τώρα; Το θέμα είχε αναδείξει πριν λίγους μήνες το epiruspost.gr και έχουν σημειωθεί από τότε ελάχιστες μετακινήσεις. To πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά αλλά όπως φαίνεται οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν κομματικούς φίλους που έπρεπε να εξυπηρετήσουν.

Το ΚΟΥΙΖ είναι για αρχάριους και ναι, όλοι καταλάβατε ότι το Κ.Υ. είναι αυτό της Φιλιππιάδας

Διαβάστε τη έγραψε χθες το epiruspost.gr

236 νοσηλευτές σε 16 Κέντρα Υγείας

Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου… Όχι πολλά πράγματα πέρα από τον αριθμό του νοσηλευτικού προσωπικού ο οποίος αυξήθηκε κατά 32%.
Εντυπωσιακό και σίγουρα δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι σε ορισμένα Κέντρα Υγείας της περιοχής δεν υπάρχει χώρος ούτε για να καθίσουν!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στα 16 Κέντρα Υγείας της Ηπείρου το 2017 υπηρετούσαν 168 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.
Το 2019 ο αριθμός τους ανέρχεται σε 236.
Την ίδια ώρα ο αριθμός των υπόλοιπων ειδικοτήτων έχει μειωθεί κατά 23% ενώ κατά 26% μειώθηκε ο αριθμός των γιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας.
Ο αριθμός των νοσηλευτών έχει αυξηθεί σημαντικά όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία. Την ίδια ώρα τα κενά στα νοσοκομεία και σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστια…

Μήπως ο διοικητής της ΥΠΕ πρέπει να παρέμβει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου