Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Ο Ηλίας Μόσιαλος ζητά μάσκα παντού, χωρίς εξαιρέσεις

Ρούλα Τσουλέα - ΙΑΤROPEDIA

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς ζητά να επεκταθεί ακόμα περισσότερο η χρήση μάσκας στη χώρα μας.

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, σχολίασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Φρονώντας ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί και πρέπει να αναχαιτιστεί, ο διακεκριμένος καθηγητής της London School of Economics γράφει στο Facebook πως η εφαρμογή του μέτρου πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους. 

Εκτίμησε, δε, πως αυτό είναι επιβεβλημένο για εκείνους όπου:
Δεν υπάρχει φυσικός αερισμός
Δεν ανανεώνεται ο αέρας με φρέσκο

Ο κ. Μόσιαλος, που είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορωνοϊό στους διεθνείς οργανισμούς, υπογραμμίζει ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι οριζόντιο μέτρο. Ειδικότερα γράφει:

“Η επέκταση της χρήσης της μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους είναι ένα θετικό μέτρο. Η εφαρμογή όμως του μέτρου πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους ειδικά όταν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ανανέωση του αέρα με φρέσκο αέρα. Η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια χωρίς εξαιρέσεις”.


Με πληροφορίες από Newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. Οκ,ζητά μάσκα παντού στην Ελλάδα , αλλά αυτός μένει Λονδίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή