Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Καρατομείται ο Κωνσταντίνος Μάρκος από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας- Έρχεται τροπολογία

Σε αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας προχωρά ο Βασίλης Κικίλιας μετά την άρνηση του προέδρου του και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μάρκου να παραιτηθεί όπως του ζητήθηκε μετά τα όσα έγιναν την Τετάρτη στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μάρκου «μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του» – καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ «έχετε την κ…αρα σας ανοιχτή, να» – αλλά αυτός αρνήθηκε.

Για το λόγο αυτό η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του ΚΕΣΥ θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα αντί του Σεπτεμβρίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

«Όσο για την ιδιότητα του βουλευτή, ας τον κρίνουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και οι σύντροφοί του» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Κωνσταντίνος Μάρκου εκτός από βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ είναι και καθηγητής ενδοκρινολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, δηλαδή διδάσκει τους νέους γιατρούς.

Παράλληλα είναι και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, αφού δεν παραιτήθηκε από τη θέση του πρόεδρου, παρόλο που άλλαξε η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεταια πό τον νόμο όμως υπάρχει ένα θέμα πολιτικής τάξης και ηθικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου