Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Πρωτοφανής χυδαιότητα βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Αποβλήθηκε από την Ολομέλεια

EUROKINISSI
Διεκόπη η συζήτηση για το πόρισμα της Novartis στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς προκλήθηκε ένταση.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου έκανε απρεπή χειρονομία στον συνάδελφό του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (ΚΙΝΑΛ).


Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γιάννης Μπούγας πήρε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε έντονη πολιτική αντιπαράθεση η οποία ωστόσο εξετράπη από την ενέργεια του κ. Μάρκου.

«Ετσι σας έχουμε κάνει τον κ…» φέρεται να είπε ο βουλευτής κάνοντας και την σχετική χειρονομία.Οι βουλευτές αντέδρασαν και ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας τον απέβαλε από την αίθουσα.

«Είναι απαράδεκτο. Τον είδα να αποχωρεί και να κάνει μια χειρονομία. Βγείτε και μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου. Να εξέλθετε από την αίθουσα. Βγείτε από την αίθουσα είναι εντολή προεδρείου. Σας είδα τι κάνατε και έχω να σας πω το εξής: Ντροπή, Ντροπή Ντροπή» είπε χαρακτηριστικά ο κος Μπούρας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε πως η χειρονομία θύμισε την εποχή που στη Βουλή εκπροσωπούνταν και η Χρυσή Αυγή.

«Οι χειρονομίες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ Μάρκου ( καθηγητή ιατρικής) εντός της βουλής εναντίον της παράταξης μου θύμισε την εποχή που αναλογες πράξεις έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ηθικό πλεονέκτημα» έγραψε.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωστας Μάρκου θα έχει δικαίωμα να μετάσχει το βράδυ στην ψηφοφορία. Επίσης, παραπέμπεται και στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.

Protothema.gr
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου είπε «έχετε την κ....ρα σας ανοιχτή, να» σε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Χρήστος Μπόκας

Δείτε βίντεο από το χαμό που ακολούθησε στη Βουλή, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση - O Κώστας Μάρκου αποβλήθηκε από την ολομέλεια - «Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου» αντέδρασε ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας

Ένταση και διακοπή της συζήτησης για το πόρισμα της Novartis προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας μεταξύ άλλων «σας έχουμε κάνει την κω...α να…».

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε όταν πήγε να μιλήσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) με τον Κώστα Μάρκου να αρχίζει να βρίζει.

«Τι να πει αυτός. Τα είπε η ΝΔ» φέρεται να είπε ο κ. Μάρκου με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να του θυμίζει τις επιτροπες για τους γιατρούς που είναι ανοικτές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ο κ. Μάρκου συνέχισε λέγοντας «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α σας ανοικτή... να» κάνοντας και τη σχετική χειρομονομία.

Αμέσως οι βουλευτές αντέδρασαν ενώ ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας τον απέβαλε απο την αίθουσα. «Είναι απαράδεκτο. Τον είδα να αποχωρεί και να κάνει μια χειρονομία. Βγείτε και μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου. Να εξέλθετε απο την αίθουσα. Βγείτε απο την αίθουσα είναι εντολή προεδρείου. Σας είδα τι κάνατε και έχω να σας πω το εξής: Ντροπή, Ντροπή Ντροπή» είπε ο κ. Μπούρας

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε παρέμβαση και απο την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη που ζήτησε απο τον κ. Μάρκου να αποχωρήσει απο την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου