Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός -Σύψας: Μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


κορωνοϊός δειγματοληψία

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δειγματοληψία για τον κορωνοϊό © George Vitsaras / SOOC

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

«Φαίνεται ότι συνολικά ελέγχουμε την κατάσταση όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα. Υπάρχει όμως μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα», είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στο Mega.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, από τα οποία τα 9 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 4 στη Θεσσαλονίκη.

Για τα φαινόμενα συνωστισμού, τόνισε ότι ενώ ο ιός μεταδίδεται από ένα μολυσμένο άτομο σε δυο ή σε τρία, όταν μαζευόμαστε σε έναν κλειστό χώρο έχουμε το φαινόμενο της υπερμετάδοσης όπου ένα άτομο μπορεί να τον μεταδώσει σε 100 άτομα.

Για τη χρήση μάσκας υποστήριξε πως η λεγόμενη «ασπίδα» λειτουργεί συμπληρωματικά της μάσκας, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι πιο αποτελεσματική.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, είναι ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Εκτιμά ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς σαν χώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλά.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, υπενθύμισε πως η ανεύθυνη συμπεριφορά νέων ανθρώπων πλήττει τους ηλικιωμένους. Το ευτυχές, όπως είπε, είναι ότι άτομα ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένοι προφυλάσσονται.

«Προφυλαχτείτε, μείνετε μακριά, κρατάτε τις αποστάσεις», ήταν το μήνυμά του.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-sypsas-anisyhia-kroysmata-athina-thessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου