Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Καθηγητής Γώγος: Η διασπορά των κρουσμάτων είναι χαμηλή αλλά χρειάζεται εγρήγορσηΣύμφωνα με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, η ροή των κρουσμάτων στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει αρκετά χαμηλή, ωστόσο χρειάζεται εγρήγορση γιατί υπάρχει διασπορά.
Capital.gr

"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιουδήποτε τύπου έξαρση της νόσου", είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Το δεύτερο στάδιο μετά την καραντίνα είναι και το πιο δύσκολο, καθώς επειδή πρόκειται για επιτηρουμένη κανονικότητα με συγκεκριμένα μέτρα, ο κόσμος επαναπαύεται και το προσλαμβάνει ως κανονικότητα προ κορονοϊού. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική στη φάση αυτή, ώστε να καταλάβουν οι πολίτες τη σημασία της κατάστασης και να πειστούν στην τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Γώγος εκτιμά ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο προς χρήση μέσα στο 2021, ωστόσο μέχρι τότε πρέπει να επιδεικνύεται μεγάλη προσοχή.

"Στο δεύτερο στάδιο του εμβολίου που είμαστε τώρα, φαίνεται πως αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό. Η δυνατότητα του εμβολίου να δράσει σε πολλαπλές φάσεις, δίνει την εντύπωση πως τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και στις ευάλωτες ομάδες, τις οποίες είναι σημαντικό να ανοσοποιήσουμε", σχολίασε.

Τώρα, είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι, αλλά και οι γύρω τους. Κύριο ρόλο θα παίξει η αυτοπροστασία, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου