Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Κορονοϊός: Σταθεροποίηση σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – Στο κόκκινο η Βόρεια Ελλάδα

Τι δήλωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου
HR

Σε ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κινούνται πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ειδικότερα όπως ανάφερε στην επικράτεια καταγράφεται ο δείκτης θετικότητας περίπου στο ίδιο επίπεδο σε σύγκριση με 20 ημέρες πριν δηλαδή κοντά στο 6,3 ενώ είναι πιθανό να μειωθεί προς το 6,1 το επόμενο διάστημα.

Οι σταθεροποιημένες περιοχές

Σε κάποιες περιοχές οι ειδικοί καταγράφουν μία σχετική σταθεροποίηση όπως είναι η Αττική, η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με την κ.Παπαευαγγέλου υπάρχει μεν σταθεροποίηση αλλά το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Οι περιοχές με αύξηση

Από την άλλη όμως υπάρχουν περιοχές που ακόμη βράζουν από νέα κρούσματα όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα, η Κρήτη και τα νησιά. Μεταξύ των περιοχών με υψηλό ιικό φορτίο είναι και η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με την κ.Παπαευαγγέλου ότι στη Θεσσαλονίκη διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς ενώ εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν κι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου