Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Κορωνοϊός: Γιατί στο Ισραήλ «καλπάζει» η πανδημία - Ο Βασιλακόπουλος εξηγεί

Τι θα γίνει στην Ελλάδα με την τρίτη δόση
The LiFO team
Κορωνοϊός: Γιατί στο Ισραήλ «καλπάζει» η πανδημία - Ο Βασιλακόπουλος εξηγεί

Στη σημασία του εμβολιασμού κατά της covid-19 αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Τον Νοέμβριο που δεν υπήρχε κανένα εμβόλιο με 3.500 κρούσματα είχαμε 120 θανάτους την ημέρα. Τον Μάρτιο με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων κι ενώ είχαν εμβολιαστεί μόνο οι πολύ ηλικιωμένοι, είχαμε 70 θανάτους την ημέρα και τώρα με 3.500 κρούσματα έχουμε 20 θανάτους την ημέρα» είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σημείωσε πως σαν κοινωνία δεν πρέπει να συνηθίσουμε τους θανάτους, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας πως «σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει άλλη λύση για την αντιμετώπιση του ιού πέρα από το εμβόλιο και ούτε πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο ή μεσοπρόθεσμο μέλλον».

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την ελπίδα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν πηγαίνουν για να εμβολιαστούν δεν είναι πραγματικά αρνητές. «Είναι άνθρωποι που φοβούνται, ενώ θα έπρεπε» είπε, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους που δεν θα έπρεπε να εκφράζουν ανησυχία.

Αναφερόμενος ξανά στο θέμα του εμβολιασμού εξήγησε τι συμβαίνει με το Ισραήλ και παρότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ηπανδημία βρίσκεται σε έξαρση. «Το Ισραήλ χρησιμοποιείται ως παράδειγμα από τους αρνητές ότι εκεί εμβολιάστηκαν και παρόλα αυτά ο κορωνοϊός καλπάζει. Στο Ισραήλ το 63% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ εμείςβρισκόμαστε στο 53%. Δεν έχει φτάσει στο 85% που θα έπρεπε για να έχουν ανοσία της αγέλης. Κι εκεί ενώ είχαν τις δόσεις των εμβολίων πιο νωρίς από εμάς, υπήρχαν άνθρωποι που εξέφραζαν ανησυχία», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης, εξήγησε ότι θα ξεκινήσει από τους ανοσοκατεσταλμένους και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπερήλικες και οι υγειονομικοί.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση, γιατί θα ξεκινούσε λαϊκή επανάσταση». Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι το 7% των παιδιών έχει ήδη εμβολιαστεί, παρόλο που η πλατφόρμα άνοιξε πρόσφατα. «Δεν πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας για να προστατεύσουμε τον ανεμβολίαστο ξεροκέφαλο παππού, αλλά για να μηδενίσουμε την πιθανότητα να πάθει κάτι. Τρία Ελληνόπουλα έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό κι ένα τώρα είναι διασωληνωμένο» σημείωσε.

Όπως εξήγησε στην περίπτωση που κολλήσουν τα παιδιά, θα το περάσουν πάρα πολύ ήπια. «Όμως υπάρχουν και παιδιά που θα ταλαιπωρηθούν και παιδιά που θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες» σημείωσε. «Δεν θα μπορούν να έχουν καλή συγκέντρωση, καλή μαθητική απόδοση, δεν θα μπορούν να κάνουν το άθλημα που θέλουν γιατί θα αισθάνονται κόπωση» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι στην Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, πάνω από 7,5 εκατ. παιδιά έχουν εμβολιαστεί.

1 σχόλιο:

  1. Η συσχέτιση των 3500 κρουσμάτων με τον μειούμενο αριθμό θανάτων σε κάθε περίοδο,πέστε στον κ.Βασιλακόπουλο,δείχνει την μειούμενη λοιμογόνο δύναμη του ιού με την πάροδο του χρόνου και τις παραλλαγές που δημιουργεί(και όχι εξαλλαγές). Αυτό διότι τα 3500 κρούσματα είναι κρούσματα ανάμεσα στον πληθυσμό και δεν έχουν καμμία σχέση με εμβολιασμό ή όχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή