Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε τοποθέτηση που έκανε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Healthpharma.gr

Σε προ ημερών ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, γράφοντας πως προτρέπει «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».

Η ανάρτησή του προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Με βάση δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς πήρε εξιτήριο, μετά την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε.

2 σχόλια:

  1. Επιτελους, αυτο που δεν κανει ο ιατρικος μας συλλογος-αισχος!- το κανει η ελληνικη δικαιοσυνη.Ενας επικινδυνος φαρμακοιατρος που παιρνει στο λαιμο του αθωο κοσμακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα σοβαρα περιμενατε να κανει κατι ο συλλογος ?Και τον λετε και ιατρικο?

      Διαγραφή