Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Άννα Μαστοράκου: Όλη η αλήθεια για την τιμή των τεστ και το αντιεμβολιαστικό λόμπι

Τι είναι τελικά τα τεστ στην Ελλάδας Ακριβά, φθηνά, ποιοτικά, αναξιόπιστα; Γιατί εμείς έχουμε διαφορετικές τιμές και από που προέκυψε η διαφοροποίηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης; Το iEidiseis μίλησε με την α αντιπρόεδρο του ΠΙΣ, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου που είναι εργαστηριακή ιατρός... Η ίδια είχε δεχτεί προ μερικών εβδομάδων επίθεση από αντιεμβολιαστές με αποτέλεσμα τώρα η υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.
ieidiseis.gr

Όπως εξηγεί, «η πρόσφατη, αιφνιδιαστική διαμόρφωση της τιμής του PCR στα 47 ευρώ αναστάτωσε την αγορά των διαγνωστικών εργαστηρίων και κέντρων. Η τελική τιμή της εξέτασης αυτής διαμορφώνεται μέσα από μία σύνθετη αλυσίδα προμηθευτών, απασχόληση εξειδικευμένου επιστημονικού και υπαλληλικού προσωπικού, απόσβεση πανάκριβου ιατρικού εξοπλισμού, μέτρα βιοασφάλειας και απολύμανσης των χώρων διενέργειας των μοριακών τεστ. Η Ελλάδα είναι η φτηνότερη χώρα σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά την κοστολόγηση και αυτό μοιραία έχει σοβαρές συνέπειες για τις διαγνωστικές εκείνες δομές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα κόστη. Υπάρχει ένας κανόνας στην Ιατρική όπως σε όλη την αγορά: Το αξιόπιστο, πιστοποιημένο τεχνολογικό προϊόν συνήθως είναι ακριβό. Η άρτια τήρηση του πρωτοκόλλου διενέργειας της εξέτασης έχει ένα ανελαστικό κόστος και υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρχουν τροποποιήσεις του πρωτοκόλλου σε πολλές διαγνωστικές δομές, ώστε να μπορέσουν να καταστούν ανταγωνιστικές σε σχέση με το ισχύον πλαφόν. Η δεύτερη λύση του διαγνωστικού κλάδου είναι οι μαζικότερες προμήθειες ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή τιμή από τους προμηθευτές. Ανέφικτη λύση διότι η πανδημία COVID είναι απρόβλεπτη. Στη χώρα μας υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολη η εξίσωση της διατήρησης της ποιότητας σε σχέση με το κόστος».

Το iEidiseis άπτεται της ευκαιρίας να ρωτήσει την κυαρία Μαστοράκου για το κύμα νέων κρουσμάτων, εισαγωγών και θανάτων με COVID-19 που βιώνουμε ως χώρα…

Όπως αναφέρει η γιατρός, «αυτό που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι ότι βιώνει το κύμα της Όμικρον που επικάθεται επάνω στο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Ταυτόχρονα επανακυκλοφορεί και η γρίπη, για την οποία δεν υπήρξε δυστυχώς, ιδιαίτερο εμβολιαστικό ενδιαφέρον από τους πολίτες. Και ενώ το οξυκόρυφο κύμα της Όμικρον φαίνεται να ελέγχεται στη χώρα μας, δεν υπάρχουν σημεία αποφόρτισης των νοσοκομείων μας ακόμη, καθώς στον αυξημένο αριθμό νοσηλειών COVID καταγράφονται εξίσου και οι δύο μεταλλάξεις. Και ενώ οι θάνατοι καθημερινά αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, η θερμοκρασία πέφτει, ευνοώντας περαιτέρω τη μεταδοτικότητα του ιού. Σαφώς το επόμενο δίμηνο θα είναι δύσκολο και πιεστικό για το ΕΣΥ αλλά και για τους πολίτες».

Την ρωτήσαμε να μάς ενημερώσει για την κατάσταση στη Πάτρα…

«Η Αχαΐα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση επειδή υγειονομικά στηρίζει όλη τη Δυτική Ελλάδα. Γιατροί του ΕΣΥ και της ΠΦΥ της περιοχής μας καλούνται να καλύψουν τα κενά της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου του Πύργου, κενά στα Νοσοκομεία Κεφαλονιάς και Ζακύνθου και τώρα και στο Νοσοκομείο του Αιγίου. Και αυτό, πέραν από τις ανάγκες των κλινικών COVID, των ΜΕΘ, των εμβολιαστικών κέντρων και των εμβολιασμών στα σπίτια. Το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό βιώνει καθημερινά μία χαοτική, πιεστική κατάσταση, είναι άκρως εξαντλημένο, με ορατά σημεία υπερκόπωσης, πέραν από τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Αναστολές υγειονομικού προσωπικού και σποραδικές νοσήσεις έρχονται να αποσυντονίσουν περαιτέρω το εργασιακό και εφημεριακό πρόγραμμα».

Τέλος, ζητήσαμε από την κυρία Μαστοράκου να μάς πει τι γίνεται με το θέμα της επίθεσης που δέχτηκε ρπιν από λίγο καιρό από αντιεμβολιαστές στην περιοχή της…

Μάς εξηγεί ότι «κατά την αρχική επίθεση που δέχτηκα, η τοποθέτηση του πρώην ψυχίατρου Ευαγγελάτου Γεώργου σόκαρε την πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου, όταν αποκάλεσε τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους, «δολοφόνους» και ότι όλοι οι εμβολιασμένοι θα καταντήσουν «ζόμπι»… Η συνέχεια ήρθε από την κεντρική πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, όπου πλήθος αντιεμβολιαστών παρέστησαν σε μία συγκέντρωση με ομιλητές τον πάτερ Στυλιανό Καρπαθίων και τον αναπληρωτή καθηγητή Βιοχημείας, κ. Πουλά Κων/νο. Εκεί ο εκπρόσωπος του κλήρου και ψυχίατρος, μέλος του ΙΣΑ, εκστόμισε πληθώρα αντιεπιστημονικών ανακριβειών και κάλεσε τους πολίτες να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία επειδή τάχα εκεί υπογράφεται η θανατική τους καταδίκη !!! Στη συνέχεια ο πανεπιστημιακός καθηγητής εγκάλεσε τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Γώγο Χαράλαμπο, επειδή χορήγησε φαρμακευτικό σκεύασμα που έσωσε τη ζωή του καθηγητή κ Τζωρτζίδη Φώτη από βέβαιο θάνατο, χωρίς να το χορηγήσει άκριτα σε όλους τους νοσούντες από νόσο COVID. Καια υπονόησε ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τη νόσο COVID και δεν δουλεύουν…

Σήμερα, μετά από μηνυτήρια αναφορά του κ, Πουλά, καλούνται οι Πανεπιστημιακοί, κος Μαραγκός Μάρκος (διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ και αντιπρύτανης του Παν/μίου Πατρών), κος Γώγος Χαράλαμπος, κα Ακινόσογλου Καρολίνα και κος Τζωρτζίδης Φώτης να καταθέσουν στον Εισαγγελέα ώστε να αποκρούσουν τις αιτιάσεις του κ. Πουλά.

Μετά από απόφαση του ΔΣ, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών θα συμπαρασταθεί στο πλευρό του ιατρικού δυναμικού του ΠΓΝΠ καθώς δεν έχει διαπιστωθεί παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, και τεκμαίρεται εφαρμογή και προσαρμογή του πανεπιστημιακού τμήματος στις ισχύουσες σε κάθε χρονική στιγμή κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη νόσο COVID. Έχει αποσταλεί επιστολή του ΙΣΠ προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για τη γνωστοποίηση του συμβάντος με παράκληση για τις δικές του ενέργειες. Τέλος, θα κληθεί σε έγγραφες εξηγήσεις, ο ψυχίατρος πάτερ Στυλιανός Καρπαθίων, ο οποίος οφείλει να τεκμηριώσει επιστημονικά τις αιτιάσεις του και να απαντήσει σχετικά με την κατασυκοφάντηση των συναδέλφων του νοσοκομειακών ιατρών. Τέτοιες φωνές έχουν δυστυχώς παρασύρει πολλούς πολίτες στο θάνατο. Η ιατρική κοινότητα βιώνει καθημερινά παραδείγματα άδικων θανάτων από ανθρώπους που πείστηκαν, φοβήθηκαν το εμβόλιο αλλά νικήθηκαν τελικά από τον ιό».

1 σχόλιο:

  1. Αλίμονο αν στον 21ο αιώνα κάνουν κουμάντο τα......κομποσκοίνια στην Υγεία......! Πολύ χαμηλό επίπεδο δυστυχώς.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή