Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Προσωπικός γιατρός: Έκτακτη σύσκεψη για τις πληρωμές των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ – Ανοίγει η πλατφόρμα 1η Σεπτεμβρίου για την Αττική

Προσωπικός γιατρός: Έκτακτη σύσκεψη για τις πληρωμές των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ – Ανοίγει η πλατφόρμα 1η Σεπτεμβρίου για την Αττική

Προσωπικός γιατρός και για την Αττική σε μία εβδομάδα. Πότε θα πληρωθούν οι γιατροί

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Ο προσωπικός γιατρός φθάνει τελικά και στην Αττική έστω με καθυστέρηση, αφού την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να εγγραφούν.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε περίπου 500 ιδιώτες γιατρούς που θα έχουν αναλάβει ρόλο προσωπικού γιατρού. Εάν δεν βρουν διαθέσιμο θα μπορούν να απευθυνθούν σε Κέντρα Υγείας ή ΤΟΜΥ, ώστε να εντοπίσουν κάποιο ελεύθερο.

Να σημειωθεί ότι συνολικά σε όλη τη χώρα περίπου 1000 ιδιώτες γιατροί έχουν γίνει προσωπικοί ώστε να καλύπτουν τους ασφαλισμένους.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ιδανικά θα ήθελε άλλους 300 με 350 ιδιώτες γιατρούς για να «τρέξει» ομαλά στην Αττική ο προσωπικός γιατρός.

Οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους ώστε να αποφύγουν τις ποινές που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες με αυξημένη συμμετοχή σε φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η πλατφόρμα για τους ιδιώτες γιατρούς ώστε να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να γίνουν προσωπικοί γιατροί, θα παραμείνει ανοικτή και μετά τις 31 Αυγούστου ώστε όποιος αλλάξει γνώμη να μπορεί να συμβληθεί.

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ανακοινώσει ότι οι ιδιώτες γιατροί της Αττικής θα μπορούσαν να κάνουν σύμβαση μόνο μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ωστόσο η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και μετά.

Έκτακτη σύσκεψη για τις αμοιβές των γιατρών

Στο μεταξύ σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να συζητηθούν οι πληρωμές των ιδιωτών γιατρών που θα γίνουν προσωπικοί γιατροί.

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί που θα παρείχαν υπηρεσίες θα πληρώνονταν με κάποιους μήνες καθυστέρηση. Ωστόσο φαίνεται ότι επιδιώκεται να πληρωθούν σε έναν μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων τους ώστε να μην υπάρξουν δυσαρέσκειες στον κλάδο.

Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην οδό Αριστοτέλους παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ο οποίος και «έστησε» όλο τον προσωπικό γιατρό Μάριος Θεμιστοκλέους αλλά και η Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναζητήθηκαν λύσεις οικονομικού χαρακτήρα ώστε οι γιατροί να μπορέσουν να πληρωθούν σε έναν μήνα και όχι σε άγνωστο χρόνο όπως αρχικά είχαν αφήσει να εννοηθεί οι ιθύνοντες.

Όλα δείχνουν ότι πιθανώς το κονδύλι θα εξασφαλιστεί από τα διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ ώστε οι ιδιώτες προσωπικοί γιατροί να πληρωθούν μόλις ολοκληρώσουν την υπηρεσία τους σε έναν μήνα. Άγνωστο βέβαια παραμένει εάν στο μεταξύ δεν δημιουργηθεί κάποια εμπλοκή με το υπουργείο Οικονομικών και οι πληρωμές καθυστερήσουν.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

8 σχόλια:

  1. Όπως καταλαβαίνετε και ίδιοι ομολογούν ότι ....ψάχνουν κονδύλια ενώ όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουν ιατρούς! Και με .....300 ακόμη θα είναι στο.....0!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τον πρωτο μηνα εμπλοκη στις πληρωμες! Καλη τυχη στα σουργελα που συμβληθηκαν και τα σχεδια σας θα πανε τοσο καλα στην Αττικη οσο πηγαν στην υπολοιπη χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανωλεθρια που δεν κρύβεται, κρύβουν τα πραγματικά νούμερα, δεν έχουν ούτε για πλάκα 1000 ιατρούς και για αυτό κάνεις δεν εγγράφεται πουθενά στην επαρχία! Συνάδελφοι Αθηναίοι λάβετε υπόψη σας ότι οι ίδιοι ομολογούν ότι ψάχνουν τα λεφτά τώρα για..... 1 μηνα! Καταλαβαίνετε τώρα με τι απατεώνες έχετε να κάνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφθονο γελιο ,μεγαλο ταλεντο στην κωμωδια η αρθρογραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πληρωθούν όπως πληρώνονται οι εφημερίες στο Ε.Σ.Υ.Με οχτώ μήνες καθυστέρηση και βάλε.Από τον Ιανουάριο οι covidοεφηρίες,αλλο τόσο σε πολλά νοσοκομεία οι πρόσθετες και όπου πληρώθηκαν μερικοί μήνες είναι περικομμένες καί οι τακτικές ακόμη να φανούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλη ανικανότης σε συνδιασμό με ανηθικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συντροφοι γιατροι μην ανησυχειτε καθολου !Θα αμοιβεσθε με ενα πατο φασουλαδα ημερησιως με λιγο ψωμακι και ρεγγα(κυριακες και εορτες ,αν υπαρχει ) .Ο υποκομισαριος Θεμιστοκλεοβιτς και η ινστρουχτορισα Καρποντινοβα εχουν φτιαξει το τελειο συστημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφκαριστο ,ιγκο Νατασα παι ντουλεπσι ιατριο κε μετα μπουγαδα και σκαλες κσενο σπιτι.Εφκαριστο κομισαρ Πλεβριεφ !

      Διαγραφή