Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Υπουργείο Υγείας: Παρατάθηκαν οι θητείες των Διοικητών και Υποδιοικητών των ΥΠΕ – Ποιος έμεινε απ´ έξω

Υπουργείο Υγείας: Παρατάθηκαν οι θητείες των Διοικητών και Υποδιοικητών των ΥΠΕ – Ποιος έμεινε απ´ έξω

Το υπουργείο Υγείας ανανέωσε τις συμβάσεις στις ΥΠΕ με εξαίρεση μία

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Μέσα στον Αύγουστο και σταδιακά, το υπουργείο Υγείας ανανέωσε τις θητείες των Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Από τις αρχές Αυγούστου και ανά εβδομάδα, οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ για τις παρατάσεις των συμβάσεων των ΥΠΕ. Πρόκειται για τα στελέχη των επτά ΥΠΕ όλης της χώρας που είναι υπεύθυνα για τα νοσοκομεία της περιοχής τους.

Η παράταση δεν ορίζει συγκεκριμένο χρόνο παραμονής των Διοικητών και Υποδιοικητών των ΥΠΕ, αφού αναφέρει ότι θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις αυτές γεγονός που σημαίνει ότι θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού ούτως ή άλλως η διαδικασία καθυστερεί σημαντικά.

Εκτός μία Διοικήτρια ΥΠΕ

Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ανανεώθηκε η θητεία της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ της Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη. Χωρίς να δοθούν εξηγήσεις περί αποτελεσματικότητάς της, η Διοικήτρια έμεινε εκτός συστήματος Υγείας, έστω κι αν όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, το υπουργείο Υγείας είχε ζητήματα απόδοσης με άλλους επικεφαλής ΥΠΕ.

Αποτέλεσμα όμως είναι να φουντώσουν οι φήμες για παρέμβαση εξωτερικού … παράγοντα για την απομάκρυνσή της.

Η ίδια η κ. Μπορμπουδάκη κάνοντας τον απολογισμό της θητείας της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Διαφάνεια, αξιοκρατία, αλήθεια, συνεργασία και καθημερινός αγώνας προσπαθώντας να λύνουμε τα προβλήματα. Πάνω σε αυτές τις βάσεις δουλέψαμε.

Όχι αφ´ υψηλού καθισμένοι στο γραφείο της διοίκησης, αλλά στο πεδίο της μάχης μαζί με τους υγειονομικούς μας, έχοντας μοναδικό στόχο να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του και να πάμε την υγεία στην Κρήτη, ένα βήμα πιο μπροστά. Πιστεύω πως το καταφέραμε».

2 σχόλια:

  1. Αν ερευνησετε το διαδικτυο ,αναφερονται οι λογοι απομακρυνσης ,οχι γιατι δεν απεδωσε στο εργο της η κα Μπορμπουδακη ,αλλα διοτι συγκρουσθηκε με τα εκει πολιτικα γραφεια της ΝΔ .Οποιος δεν προσκυναει τους κομματικους αποκεφαλιζεται .Αντιλαμβανεσθε με τι κυβερνηση εχουμε να κανουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι ότι ο κ.Νεοδημοκρατίδης με μοναδική δουλειά σε όλη την ζωή .....κομματόσκυλο όχι μόνο έμεινε αλλά πάει και για αναβάθμιση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή