Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Προσωπικός γιατρός: Επιστολή ΙΣΑ στον Πλεύρη – «Να εγγράφουν και οι γιατροί τους πολίτες»

Προσωπικός γιατρός: Επιστολή ΙΣΑ στον Πλεύρη – «Να εγγράφουν και οι γιατροί τους πολίτες»

Επιστολή ΙΣΑ στον υπουργό Υγείας για τον Προσωπικό γιατρό
HR

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για τον προσωπικό γιατρό.

Συγκεκριμένα, με την επιστολή ζητά να δοθεί η δυνατότητα και στους γιατρούς να εγγράφουν πολίτες σε προσωπικό ιατρό, όπως προβλέπεται για τους φαρμακοποιούς.Ειδικότερα, ο ΙΣΑ στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Οι πολίτες που εγγράφονται υποχρεωτικά σε προσωπικό ιατρό, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4486/2017 (Α’ 115), δύνανται να εγγράφονται σε αυτόν μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του παρόντος καλύπτεται από συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα, τηρουμένων των κανόνων κρατικών ενισχύσεων.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύνανται να καθορίζονται ο τρόπος και η διαδικασία εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων, το ύψος της αποζημίωσης των φαρμακοποιών για κάθε εγγραφή, ο τρόπος και ο φορέας καταβολής της αποζημίωσης και η διαδικασία εκκαθάρισής της, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Ενόψει της ως άνω διάταξης αιτούμαστε όπως υπάρξει σχετική πρόβλεψη και για τη δυνατότητα εγγραφής των πολιτών μέσω των ιατρών»

8 σχόλια:

  1. Ναι..... αυτό είναι το πρόβλημα! Πάλι μέσα έπεσε ο ΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθουν με τερατωδη ψευδη και με την βοηθεια των πετσωμενων μμε να παρουσιασουν μια εικονα οτι οροχωρα ο θεσμος ενω εχουν συντριβει χειροτερα και απο τον Βαρδατρομπα του συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβάται μήπως οι γιατροί τον σαμποτάρουν!!χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμ....Πολύ σημαντική παρέμβαση ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρκετα με τους φαρμακοποιους.Εχουν νομοθετηθει μεχρι στιγμης υπερ τους αμοιβες για την πωληση self-test,αμοιβες για το κλεισιμο ραντεβου εμβολιων εναντι κορονοιου,αμοιβες για τα εμβολια γριππης,αμοιβες για rapid test, αμοιβες για την εγγραφη πολιτων στον θεσμο του Π.Ι. Και μεχρι στιγμης οι γιατροι ειναι απλοι θεατες και μονιμως διαμαρτυρομενοι χωρις αποτελεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαεινη ιδέα αντάξια των Α(Χ)ριστων που κυβερνούν, γιατί δεν κάνετε τους φαρμακοποιούς ......ΠΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η συνωμοσία της σιωπής από τα ΜΜΠαραπληροφόρησης για την εξευτελιστική πανωλεθρία της κυβέρνησης με τον ΠΙ συνεχίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή