Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυξάνονται οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών κατά 10%

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυξάνονται οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών κατά 10%

Τι δήλωσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών

HR
Αυξήσεις στις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας τα μέτρα από την 86η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη μίλησε για τις χαμηλές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών, ανακοινώνοντας ότι οι 20.000 γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν το νέο έτος, αύξηση στις βασικές αποδοχές τους αλλά και στα επιδόματα που δικαιούνται.

Όπως είπε η αύξηση θα είναι μεσοσταθμικά 10% στο σύνολο των αποδοχών τους.

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα γίνει “Αναμόρφωση του Ειδικού Μισθολογίου 20.000 γιατρών του ΕΣΥ με αύξηση μισθού και επιδομάτων Ευθύνης – μεσοσταθμικά 10%”

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι οι Έλληνες νοσοκομειακοί γιατροί λαμβάνουν τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, ενώ τόνισε με νόημα: “μακάρι να μπορούσα παραπάνω”.

6 σχόλια:

  1. Καλά....πριν τα δείτε, μην λέτε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι αυξήσεις και παραμύθια;Εδώ έχουν απλήρωτα τα δεδουλευμένα,εφημερίες οκτώ μήνες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι περικοπές του 2012 έφτασαν έως και το 35 τοις εκατό και έχουν κριθεί αντισυνταγματικες από την ελληνική δικαιοσύνη,γεγονός για το οποίο σιγει η κυβέρνηση.Με φιλοδωρήματα δεν κρατάς όρθιο ένα ΕΣΥ που καταρρέει.Επισης όλοι οι ιατροι δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί,θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους υπόψη η απόδοση του κάθε ιατρού αλλά και η βαρύτητα της κάθε ειδικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια δεν είναι όλες οι ειδικότητες ίδιες και θα έπρεπε εξ'αρχής να είχαν προβλεφθεί αυτά. Τώρα μπορούν να διορθωθούν αν προσλάβουν γιατρούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με άλλο μισθό για κάποιες ειδικότητες και με δικαίωμα ιδιωτικού επαγγέλματος. Βεβαίως στην πρώτη ατασθαλία να διακόπτεται η σύμβαση αχρεωστήτως.

      Διαγραφή
    2. Μα δεν ενδιαφερεται η κυβερνηση αυτη ,οπως και η προηγουμενη ,να κρατησει ορθιο το ΕΣΥ .

      Διαγραφή
  4. Οι μνημονικές περικοπές έχουν κριθεί αντισυνταγματικες από τον Άρειο πάγο και αντίστοιχες αποφάσεις υπάρχουν από το συμβούλιο της επικρατείας και ελεγκτικό συνέδριο.Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις δικαστικές αποφάσεις μοιράζοντας ψίχουλα 10% μεσοσταθμικα τα οποία βέβαια θα τα πάρει πίσω η εφορία καθώς είναι πάνω από 50%.Ιατρικο μισθολόγιο στον μέσο ευρωπαϊκό όρο και προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την καταπάτηση των δικαστικών αποφάσεων.Δεν θέλουμε φακελάκια,θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς οι οποίοι να συνάδουν με το μέγεθος της ευθύνης και της προσφοράς της δουλειάς μας αλλά και των γνώσεων και των μακροχρόνιων κόπων μας.Δεν γίνεται να επιβραβεύονται μόνο οι φοροφυγαδες και οι τουριστοεπιχειρηματίες σε αυτή την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή