Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Πλεύρης: Έρχονται προσλήψεις με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία – Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια

Πλεύρης: Έρχονται προσλήψεις με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία – Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια

Νέο μοντέλο προσλήψεων με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης

HR

Νέο μοντέλο προσλήψεων με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Αναλυτικότερα ο κ. Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OT Forum, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ αναφέρθηκε και στο νέο μοντέλο προσλήψεων με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία, όπου σε περιοχές που διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων για κάποιες ώρες ή ημέρες της εβδομάδας χωρίς να υποχρεούνται να αφήσουν την εργασία τους σε κάποια ιδιωτική δομή υγείας.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η νέα προκήρυξη για θέσεις μερικής απασχόλησης θα φέρει πιο ευέλικτες σχέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το σχέδιο για ιδιωτικά χειρουργεία τις απογευματινές ώρες στα δημόσια νοσοκομεία από γιατρούς του ΕΣΥ, που θα είναι επί πληρωμή για τους ασθενείς αλλά σε τιμές πιο προσιτές από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα.

Ερωτηθείς για τον «προσωπικό γιατρό» ο υπουργός Υγείας είπε ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο σύστημα 3.200 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ενώ έχουμε και 2 εκατ. εγγραφές από πολίτες. Η αμοιβή που προβλέπεται ανέρχεται σε 70.000 ευρώ το χρόνο για 7ωρη απασχόληση ή 27.000 ευρώ για 3ωρη απασχόληση στον ΕΟΠΥΥ, ενώ το σύστημα θα ξεκινήσει επισήμως την λειτουργία του από 1/1/2023.

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια

Σε μία εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που έχει ήδη παραλάβει η χώρα μας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως εξήγησε ο υπουργός, το καλοκαίρι περιορίστηκαν οι εμβολιασμοί καθώς αφορούσαν κυρίως τις ηλικίες άνω των 60 ετών και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Όμικρον επιτυγχάνεται 86% προστασία από μόλυνση και νόσηση.

13 σχόλια:

  1. Ατέλειωτα ψέματα δεν έχει 3200 ιατρούς διότι υπολογίζει και τους ιατρούς ΤΟΜΥ/ΚΥ που όμως σε σημαντικό ποσοστό δεν συμμετέχουν. Κανείς δεν θα πάει για μερική εργασία στα νοσοκομεία έχετε διαλύσει τα παντα, ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σας είναι τελειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.
      ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΙΑΤΡΩΝ - ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
      ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.
      ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ Ο.Ι. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 11 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑ ΕΤΟΣ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΑ 30 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑ ΕΤΟΣ.
      ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ - ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ.
      ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΟΥ ( ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ).
      ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΛΗΡΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΝΠΟΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΛΕΟΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.

      Διαγραφή
    2. Τα λεφτά είναι ίδια σχεδόν συνάδελφε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα έδινε ως δημόσιο υπάλληλο με μισθό και εισφορές καλυμμένες ενώ τώρα σου δίνει μεν ένα εκ πρώτης όψεως πόσο αλλά αν βάλεις εισφορές/ενοίκιο/γραμματέα/ΔΕΗ/τηλ/αναλώσιμα θα δεις ότι πάλι .....στον ΣΥΡΙΖΑ πας! Τώρα το πώς .....βλέπει τον ιατρό ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουμε αλλά δεν βλέπω να διαφέρει από την ΝΔ πάρα μόνο στο ότι λέει με ειλικρίνεια τον σκοπό του ενώ η ΝΔ μας κοροϊδεύει.....

      Διαγραφή
    3. Εχεις δικιο συναδελφε ,η αριστερα ομως ηταν ειλικρινης και σαφης στη διαχρονικη σταση της εναντιον των ιατρων και της ιατρικης .Διατυμπανιζε οτι δεν επρεπε οι ιδιωτες να εχουν θεση στο συστημα υγειας και προσπαθησε με τον περιφημο νομο Κατρουγκαλου να μας κλεισει οριστικα .Η δηθεν φιλελευθερη παραταξη ,ομως ,μας εχει φλομωσει στο ψεμα ,αποφευγωντας να παραδεχθει οτι ειναι υποχρεωμενη να εφαρμοσει μνημονιακη πολιτικη εις βαρος μας .Στις εκλογες των συλλογων ,μαυρο στους εκλεχθεντες και αναδειξη δυναμεων με μονο κριτηριο τη στηριξη τους στους γιατρους και μονο.

      Διαγραφή
    4. Τα οσα αναφερετε δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα.Τα 60-70 χιλ ευρω ειναι θαυμασια χρηματα, με φορους που αν βαλεις και τα εξοδα σου μενουν 3500 χιλ ευρω για 7ωρη εργασια + τα ιδιωτικα σου ραντεβου. Υπαρχουν δε νομιμοτατοι τροποι να μειωθει η φορολογια σας.Στο φιναλε, οποιος θελει.Δεν σε υποχρεωνει κανεις.

      Διαγραφή
    5. 5.15 με τα φοβερά μαθηματικά , μένουν όντως 3300 τον μήνα , με 500 ενοίκιο+ 500 γραμματέα+ 300 εισφορές+ ρεύμα/τηλ/κοινόχρηστα 200++λειτουργικά πας στα 1600 εκτός αν εσύ λειτουργείς στο κενό! Νόμιμοι τρόποι να πας κάτω από τους φορολογικούς συντελεστές δεν υπάρχουν! Τα όποιος θέλει τα έχουμε ακούσει από αρκετούς μονοπωλιακούς νταβατζηδες πχ Άδωνι , φυσικά δεν θέλει κανείς όπως προδίδει η πρωτοφανής αποτυχία του ΠΙ! Μάλλον οι συνάδελφοι δεν κατάφεραν να κάνουν τους φοβερούς....υπολογισμούς σου

      Διαγραφή
    6. Επανέρχομαι 5.15 για να συμπληρώσω τον συλλογισμό μου, ο ΣΥΡΙΖΑ σου έδινε 1440€ ως ΔΥ με τις εισφορές καλυμμένες! Που είναι η διαφορά?

      Διαγραφή
    7. Απόλυτα σωστός ο 1.42 . Τα προηγούμενα σουργελα δεν τα έφτασε ακόμα . Όμως είχε όλα τα εργαλεία για να πετύχει . Απλή ξεκάθαρη ακροδεξιά βλακεία

      Διαγραφή
    8. Δες την αριθμητική μου πιο πάνω και θα αλλάξεις γνώμη ,τα ίδια λεφτά είναι εκτός αν μιλάμε ένα δύο κατοσταρικα διαφορετικα

      Διαγραφή
  2. Τα ποσα ειναι χωρις φορους ,cb ,κρατησεις κλπ ,οποτε υπολογιστε ενα 40% το πολυ στην τσεπη .Φυσικα αυτα δεν τα λεει ο πινοκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποσό είναι υπολογισμένο, δίνει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ , η διαφορά είναι στο κατοσταρικο

      Διαγραφή
  3. Εχουν αλλεργια στις κανονικες προσληψεις εκτος αν οροκειται για μπατσους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν ερχονται εκλογες σκορπουν τυρακια στους ιθαγενεις και μετα το χαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή